danielc123 Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Cześć, Mam silnik jak w temacie. Od nowego latał jakieś 4 razy - w sumie może 30 - 40 minut. Ostatni lot zakończył się upadkiem ze względu na problemy z mocą, nierówną pracę a w efekcie zgaśnięcie. Teraz badam go na ziemi i objawy są takie, że przez chwilę jak jest zimny, to udaje się osiągnąć jakieś 7-8 tyś obrotów ale jak tylko się podgrzeje, to spada do 5. Cały czas przy tym pracuje nierówno i ostatecznie gaśnie. Do tego dość silnie wibruje mimo wyważonego śmigła. Nie mam pojęcia co mu się stało. Pytanie mam do forumowiczów, czy znacie jakieś serwisy tych silników w Polsce ? Pozdrawiam Daniel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy_hh Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Cześć Zacznij od wymiany świecy - w czterosuwach rzadko się przepala ale po pewnym czasie nieprawidłowo działa. Jeśli nie pomoże to sprawdź luz zaworowy. Cześć, Mam silnik jak w temacie. Od nowego latał jakieś 4 razy - w sumie może 30 - 40 minut. Ostatni lot zakończył się upadkiem ze względu na problemy z mocą, nierówną pracę a w efekcie zgaśnięcie. Teraz badam go na ziemi i objawy są takie, że przez chwilę jak jest zimny, to udaje się osiągnąć jakieś 7-8 tyś obrotów ale jak tylko się podgrzeje, to spada do 5. Cały czas przy tym pracuje nierówno i ostatecznie gaśnie. Do tego dość silnie wibruje mimo wyważonego śmigła. Nie mam pojęcia co mu się stało. Pytanie mam do forumowiczów, czy znacie jakieś serwisy tych silników w Polsce ? Pozdrawiam Daniel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bynek Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Na 99 procent przyczyna jest nieprawidłowo działający regulator membranowy/pompa paliwa/. Brud w paliwie lub uszkodzona gumowa membrana /starzenie gumy/. Można spróbować otworzyć pompę, ale efekt będzie taki, że wysypie się kilka sprężynek i nie wiadomo póżniej jak to poskładać. Te Osy z pompą fajne są jak nowe, perfekcyjnie reagują na otwarcie przepustnicy. Naprawa raczej nieopłacalna, najprościej zdobyć gażnik bez pompy i będzie po problemie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy_hh Posted August 4, 2017 Share Posted August 4, 2017 bzdura!! mam 3 OS z pompą i mają kilka lat - 0 problemów zacznij od podstaw i nie dotykaj pompy! Na 99 procent przyczyna jest nieprawidłowo działający regulator membranowy/pompa paliwa/. Brud w paliwie lub uszkodzona gumowa membrana /starzenie gumy/. Można spróbować otworzyć pompę, ale efekt będzie taki, że wysypie się kilka sprężynek i nie wiadomo póżniej jak to poskładać. Te Osy z pompą fajne są jak nowe, perfekcyjnie reagują na otwarcie przepustnicy. Naprawa raczej nieopłacalna, najprościej zdobyć gażnik bez pompy i będzie po problemie 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielc123 Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Dzięki koledzy za informacje. Sprawdziłem luzy zaworów i są OK. Pompa chyba też pracuje poprawnie a może nawet za bardzo. Silnik pracuje w pozycji odwróconej więc otwór pobierania powietrza od gaźnika jest ustawiony do góry. Zauważyłem, że przy odkręceniu przepustnicy już na jakieś 70% z tego otworu wylatują w górę kropelki paliwa co mogłoby oznaczać, że silnik się zalewa. Próbowałem to regulować obiema dostępnymi w gaźniku śrubkami ale bezskutecznie. Pytanie w takim razie co może być przyczyną zalewania silnika i jak to usunąć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
hellios81 Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Na jakim paliwie latasz ? Odkręć tłumik i zajrzyj do wewnątrz silnika.. Jeżeli będzie tam sporo czarnego nagaru, zdejmij głowicę i zobacz w jaki stanie są gniazda i grzybki zaworów. Jeżeli zawór wylotowy będzie pokryty nagarem to trzeba go wyjąć oczyścić nagar z zaworu i gniazda, ewentualnie dotrzeć jedno z drugim pastą ścierną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts