modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A co myślicie o zrobieniu takiego Fun Flaya którego sobie narysowałem jak go sobie wyobrażam. Profil zastosuje ze znanego pewnie wrzystkim modelu Madman. Jak myślicie będzie latać :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 jeżeli zachowasz wszystie proporcje, dobrze wyważysz całość, wszystko bedzie proste i nie za ciężkie to powinno latać, w końcu robili już latające kosiarki itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jedna uwaga Skoro płat ma cięciwe w okolicy 340mm , to dźwigar nie na 50mm od natarcia tylko 110mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Profil zrob w najgrubszym miejscu cieciwy. Stery i lotki zdecydowanie za male, jesli to ma rzeczywiscie byc fun fly. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 W modelarzu był kiedyś FF Joker - poszukaj i przeanalizuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Profil zrob w najgrubszym miejscu cieciwy. . tzn że co ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stosiek Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 A ja dodam jeszcze żebyś koniecznie poprawił ten "kadłób" bo mnie trzepie jak patrzę na coś takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Profil zrob w najgrubszym miejscu cieciwy. . tzn że co ?? Za duzo sie chyba ucze (a przynajmniej tak sadze). Chodzilo o najgrubsza czesc profilu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 a ja pragne dodać żebyś skrzydło zamontował u dołu kadłuba a nie jak u górnopłata, kadlub zrob troszke dłuższy i zwiększ powierzchnie statecznika poziomego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Ja wyskocze z innej beczki Skoro chcesz zrobić 1250mm rozpiętość to ściagnij plany Madmana 1350mm i albo zrób takeigo albo przeskaluj na 1250 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 no i zamale lotki przy grubym profilu bie beda dzxialac, przeskaluj madmana i bedzie OK, ja zrobilem nawet 70cm, potem 90 cm rozpietosci oba na naped elektryczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Oki przeanalizuje wrzystko i zrobie istotne poprawki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Tutaj masz coś bardzo podobnego do Twoich założeń - jak widać lata to całkiem, całkiem. Może Ci się przyda. Dodam iż identyczny model jest do ściągnięcia do AeroFly. http://www.youtube.com/watch?v=hVmnC_DDtG8 http://www.youtube.com/watch?v=EvX004yEumU&mode=related&search= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Dopowiem jeszcze że ma to być mój pierwszy Fun Fly i wobec tego czy mam także powiękrzać stery jaśli tak to co to zmieni :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Dodam iż identyczny model jest do ściągnięcia do AeroFly. Jeśli tak to gdzie jeśli pamiątasz to podaj linka zależy mi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jak możesz dojrzeć na powyższych filmach FunFly lata bardzo powoli a nie kiedy i stoi w miejscu wykorzystując przy tym moc silnika (w zasadzie silnik lata ) Stery muszą być odpowiednio duże oraz lotki sięgające do samego kadłuba ponieważ w znacznej części faz lotu powietrze opływające powierzchnie sterowe pochodzi od samego śmigła. Większe powierzchnie = większa siła przez nie wywołana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jeżeli to twój pierwszy FF to zbuduj coś sprawdzonego z planów ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 3 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Na pewno są gdzieś tu: http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/index.php?subcat=6&PHPSESSID=9c0fe83b52e2ef11354a264f3a2eb00b powiem Ci szczerze że przeleciałem już katalog AeroFly Pro Deluxe i nie znalazłem, zostaje jeszcze AeroFly. Wiem bo kiedyś ściągałem ten modelik stąd miał nawet podobne malowanie jak na filmie. No i wreszcie się odnalazł 8) Jest tu: http://www.rc-sim.de/dl_engine_eng/index.php?subcat=16&sort=dl_date%20DESC&PHPSESSID=9c0fe83b52e2ef11354a264f3a2eb00b&start=195 na samym dole: Magic 3D Fun-Fly Oczywiście jak model w Aerofly to masz i wymiary, wagę, wyważenie itp. w zasadzie wszystko co potrzeba do rozrysowania planów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Oki dzięki wielkie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 najlepiej zrób tak jak poradził ci Motyl .Pomyśl o Mad Manie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.