rybok_999 Opublikowano 1 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 witam Mam pytanko mianowicie czy na symulatorze RealFlight G4 można sterować aparaturką optic 6 ?? jeżeli nie prosze o podanie nazwy jakiegoś dobrego symulatora na którym idzie ta aparaturka. z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkraj Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 na tym symulatorze działa, ale musisz mieć kabel USB inne dobre symulatory to np. Reflex albo AeroFly Pro Deluxe :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 A jak skonfigurować tą aparaturę z symulatorem, jeśli wciskam auto detect poruszam drążkami i wykrywa je, dalej wchodzę w symulator, chcę dokonać kalibracji, to te cztery kanały skalibruję, do reszty nie mam dostępu przez co nie mogę wcisnąć "finish" więc kalibracja nie ukończona i modelem nie da się sterować, podobno można ręcznie przypisać przyciski nie uzywając opcji auto detect, jeśli ktoś lata na Opticu proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Witam, nie chcę zaśmiecać forum i zakładać kolejnego tematu pod tym samym tytułem. Chciałem polatać na Realflight G4,5 ale na Opticu, zakupiłem w tym celu kabel USB. Pod FMS działa bez problemu, daje się skalibrować i wszystko jest ok. Problem jest jak chcę odpalić pod G4,5 wyskakuje mi takie coś "No Authorized InterLink found. Make sure your InterLink Elite is plugged in and try again". I tutaj moje pytanie czy potrzebuję sterownika do kabla aby był widoczny dla symulatora? skoro FMS go widzi to chyba nie ale nie jestem do końca pewien. Jeśli już ktoś przechodził podobne boje i wie jak to wszystko ostawić to proszę o radę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Oryginalny Realflight ( chyba o takim mówimy ) potrzebuje swojego interface który jest jednocześnie kluczem sprzetowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech Wiatr Opublikowano 6 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Symulator jest oryginalny, pożyczony od kolegi wiec siłą rzeczy nie posiadam ani nadajnika ani kabla (oryginału) tzn mam kabel USB pod Optica. Wildze że będę skazany na FMS bo raczej nie da się z tym nic zrobić chyb że ktoś ma jakiś pomysł :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.