ali1983 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 witam. mam pytanie czy ten model: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=979 poleciałby na tym silniku: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=2085 . pytam tak orientacyjnie, bo się zastanawiam nad jakimś następcą wicherka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymon_wolebez Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Zdaje sie, ze jest juz wątek excelka 2000 i tam jest cos na ten temat. Ojj ja walczylem z silnikiem 6,5 ccm w tym modelu. W mojej konfiguracji miał długi rozbieg na starcie po trawie. Ale w powietrzu na małym gazie leciał oki. Teraz mam os max 46 czyli 7.5 ccm. Czekam na transport i pogode aby sprawdzic jak to sobie radzi. Odpowiadając na pytanie mysle, ze przez wszelkie meki to poleci ale juz bez zadnego zapasu mocy i na pograniczu. Wiec lepiej jest wstawic minimum 6,5ccm . A tak to ładnie lata i mysle, ze za rozsądne pieniązki jest ten model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Skoro latałeś Wicherkiem to po co Ci excel,to jest to samo latanie(chyba że wicherek jest bez lotek).Zainteresuj się lepiej jakimś trenerkiem dolnopłatem będziesz miał więcej uciechy z latania. Ten silnik to sobie odpuść mierz w coś co ma z 7.5 do 10 cm3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 mam wicherka właśnie bez lotek i albo zrobię do niego nowe skrzydło albo zbuduję coś nowego, bo mój wicherek jest strasznie nerwowy (przy wychylaniu SK strasznie nim buja). myślałem żeby dołożyć jakąś płetwę zwiększającą powierzchnię statecznika i odciąć jeszcze kawałek SK (teraz ma 4,5cm szerokości) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.