Jano Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Moje pytanie jest może naiwne ale nie za bardzo znam się na elektronice. Czy jest możliwe zasilanie odbiornika z pakietu s2 przez normalny regler od silnika szczotkowego?(to by była jedyna funkcja tego regla)
kojot Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Moim zdaniem nie ma przeciwwskazań, ale IMO lepiej kupić specjalizowany układ. Wydajność reglowych BECów jest umiarkowana, a regler ciężki.
Miki Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 mozna zastosowac np taki regulator http://www.emodel.pl/esklep/dynam-rxregulator-zasilanie-p-74.html i pakiet 2s tylko waga takiego zestawu jest porównywalna z NiMH'ami tylko prady ladowania duze wiec mozna latac caly dzien praktycznie bez przerwy.
Jano Posted September 3, 2008 Author Posted September 3, 2008 Generalnie chodzi o to że mam takie 2 pakiety i regle a szkoda by się marnowały.Taka różnica w wadze jest mało istotna.Z waszych odpowiedzi wynika że się nie zmarnują.
Geralt Posted September 3, 2008 Posted September 3, 2008 Ja używam czegoś takiego i jestem zadowolony. Przy okazji jest bezpieczniej jakby jeden akumulator się uszkodził czy wyładował.
Jano Posted September 4, 2008 Author Posted September 4, 2008 Cosik link u mnie nie działa edit.no fakt sprawdziłem wieczorem i link działa TX
Geralt Posted September 4, 2008 Posted September 4, 2008 Nie wiem co mogłem źle w linku zrobić, u mnie działa. W Nastiku jest to dostępne, a nazywa się Regulator napięcia VR-8L (liniowy).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.