GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 W oczekiwaniu na nową aparaturę postanowiłem popełnic latające skrzydło w wersji szybowcowej! Rozpiętość 1m Cięciwa po środku płata 25cm a na końcach 15cm Może to nie jest najpiękniejsze skrzydło jakie widziałem(dlatego że jest to mój 2 model) ale po wywazeniu fajnie szybuje. Zostaje tylko czekać na nowy sprzęt i wio gdzieś na góre
rafix Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 JAk na drugi model to bardzo ładny, a na jaką czekasz aparaturkę :?:
elektron Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 No Gregorian jestem pelen podziwu bardzo ladny model
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 JAk na drugi model to bardzo ładny, a na jaką czekasz aparaturkę :?: Sanwa VG6000
modelarzkobi Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Fajny modelik chociaż nie bardzo mi się podobają latające skrzydła ale twój mi się podoba. Fajny malunek
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 Fajny modelik chociaż nie bardzo mi się podobają latające skrzydła ale twój mi się podoba. Fajny malunek To z nudów bo jestem na urlopie! jutro chyba zaczne składać trola, elementy powycinane tylko pokleić
Diakon Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Rzeczywiście, bardzo łądne skrzydełko. Można wiedzieć z jakiego źródła zaczerpnąłeś plany? :roll:
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 Rzeczywiście, bardzo łądne skrzydełko. Można wiedzieć z jakiego źródła zaczerpnąłeś plany? :roll: http://www.inmat.pw.edu.pl/bjanusz/depronowce/planyp3.htm
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 Bardzo ładne szkrzydełko ! Wiesz ile wazy cały model z wyposarzeniem ? Pozdrawiam i zycze mase takich ładnych modeli
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 bez wyposazenia wazy 90gr, z wyposazeniem nie wiem!
kamil_rc Opublikowano 4 Lutego 2007 Opublikowano 4 Lutego 2007 ciekawy modeli Napisz jakie wyposazenie zastosowałes
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Opublikowano 4 Lutego 2007 ciekawy modeli Napisz jakie wyposazenie zastosowałes Jak napisałem powyżej czekam na nową aparaturke! bo w pierwszej coś się spindoliło! Więc narazie skrzydło nie jest jeszcze wyposazone! Ale jak coś się zmieni dam znać
Diakon Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 A jednak szybolek! Powiedz ino jeszcze - profil jest JRD, tak?
Marcin K. Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Pikny model Podobają mi sie malunki na nim. Powodzenia przy oblotach.Pozdrawiam
GregorianR Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Opublikowano 5 Lutego 2007 A jednak szybolek! Powiedz ino jeszcze - profil jest JRD, tak? profil płasko wypukły na oko
malinn Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Jaka grubość profilu? Widze że dosyć mała co się ładnie zapowiada w wersji szybowcowej. Miełem kiedyś coś podobnego o grubości profilu 12 czy 10% i jako szybowiec latał do bani. Stawał pod wiatr i tyle z latania. Nie szło go wogóle pogonić jak wiało. Twój wygląda smukle i ma ładne wydłużenie. Gdzie chcesz nim latać? Hol czy zbocze?
GregorianR Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 teraz będe próbował na zboczu jest sporo u mnie ostrych górek-może coś znajde dla siebie! a o holu też myslałem! pewnie też wypróbuje tylko musze kupić gumę A co do grubości profilu to 10%
GregorianR Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 Witam! Skrzydełko oblatane! Narazie startowałem z holu troche biednego bo 20m gumy(majtkówka) i 20 metrów żyłki. Były to moje pierwsze loty (nie licząc delty w wersji elektryka lot 4 s, gleba na plecy, połamane smigło i do domu ) więc nie obyło się bez kreta ale dało się naprawić. Kilka lądowań w krzakach, raz w drzewo ale skrzydełko całe. Gotowe do lotu wazy 230 gram. Najdłuższy lot około 30s przy leciutkim wietrze. Jak znajde kamerzyste to do wtorku postaram się o jakiś filmik A tak pozatym to więcej się za nim nabiegałem jak nalatałem :rotfl:
Wieczu Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 ladne skrzydelko:) ciekawe malowanie... czekam na filmik. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.