Skocz do zawartości

Skrzydełko!!!

GregorianR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W oczekiwaniu na nową aparaturę postanowiłem popełnic latające skrzydło w wersji szybowcowej!

Rozpiętość 1m

Cięciwa po środku płata 25cm a na końcach 15cm

Może to nie jest najpiękniejsze skrzydło jakie widziałem(dlatego że jest to mój 2 model) ale po wywazeniu fajnie szybuje. Zostaje tylko czekać na nowy sprzęt i wio gdzieś na góre :D

93da09e6216c755cmed.jpg

5e0bd12f51b72e9emed.jpg

Opublikowano
Fajny modelik chociaż nie bardzo mi się podobają latające skrzydła ale twój mi się podoba. Fajny malunek :D

To z nudów bo jestem na urlopie! jutro chyba zaczne składać trola, elementy powycinane tylko pokleić :D

Opublikowano

Rzeczywiście, bardzo łądne skrzydełko.

Można wiedzieć z jakiego źródła zaczerpnąłeś plany? :roll:

Opublikowano
ciekawy modeli :D

Napisz jakie wyposazenie zastosowałes

Jak napisałem powyżej czekam na nową aparaturke! bo w pierwszej coś się spindoliło! Więc narazie skrzydło nie jest jeszcze wyposazone! Ale jak coś się zmieni dam znać

Opublikowano

Jaka grubość profilu?

Widze że dosyć mała :lol: co się ładnie zapowiada w wersji szybowcowej.

Miełem kiedyś coś podobnego o grubości profilu 12 czy 10% i jako szybowiec latał do bani.

Stawał pod wiatr i tyle z latania. Nie szło go wogóle pogonić jak wiało.

Twój wygląda smukle i ma ładne wydłużenie.

Gdzie chcesz nim latać? Hol czy zbocze?

Opublikowano

teraz będe próbował na zboczu jest sporo u mnie ostrych górek-może coś znajde dla siebie! a o holu też myslałem! pewnie też wypróbuje tylko musze kupić gumę :D A co do grubości profilu to 10%

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! Skrzydełko oblatane! Narazie startowałem z holu troche biednego bo 20m gumy(majtkówka) :D i 20 metrów żyłki. Były to moje pierwsze loty (nie licząc delty w wersji elektryka lot 4 s, gleba na plecy, połamane smigło i do domu :D ) więc nie obyło się bez kreta ale dało się naprawić. Kilka lądowań w krzakach, raz w drzewo ale skrzydełko całe. Gotowe do lotu wazy 230 gram. Najdłuższy lot około 30s przy leciutkim wietrze. Jak znajde kamerzyste to do wtorku postaram się o jakiś filmik :lol: A tak pozatym to więcej się za nim nabiegałem jak nalatałem :rotfl:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.