GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 W oczekiwaniu na nową aparaturę postanowiłem popełnic latające skrzydło w wersji szybowcowej! Rozpiętość 1m Cięciwa po środku płata 25cm a na końcach 15cm Może to nie jest najpiękniejsze skrzydło jakie widziałem(dlatego że jest to mój 2 model) ale po wywazeniu fajnie szybuje. Zostaje tylko czekać na nowy sprzęt i wio gdzieś na góre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafix Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 JAk na drugi model to bardzo ładny, a na jaką czekasz aparaturkę :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 No Gregorian jestem pelen podziwu bardzo ladny model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 JAk na drugi model to bardzo ładny, a na jaką czekasz aparaturkę :?: Sanwa VG6000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarzkobi Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Fajny modelik chociaż nie bardzo mi się podobają latające skrzydła ale twój mi się podoba. Fajny malunek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Fajny modelik chociaż nie bardzo mi się podobają latające skrzydła ale twój mi się podoba. Fajny malunek To z nudów bo jestem na urlopie! jutro chyba zaczne składać trola, elementy powycinane tylko pokleić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Rzeczywiście, bardzo łądne skrzydełko. Można wiedzieć z jakiego źródła zaczerpnąłeś plany? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Rzeczywiście, bardzo łądne skrzydełko. Można wiedzieć z jakiego źródła zaczerpnąłeś plany? :roll: http://www.inmat.pw.edu.pl/bjanusz/depronowce/planyp3.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Bardzo ładne szkrzydełko ! Wiesz ile wazy cały model z wyposarzeniem ? Pozdrawiam i zycze mase takich ładnych modeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 bez wyposazenia wazy 90gr, z wyposazeniem nie wiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 4 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 ciekawy modeli Napisz jakie wyposazenie zastosowałes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 ciekawy modeli Napisz jakie wyposazenie zastosowałes Jak napisałem powyżej czekam na nową aparaturke! bo w pierwszej coś się spindoliło! Więc narazie skrzydło nie jest jeszcze wyposazone! Ale jak coś się zmieni dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diakon Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A jednak szybolek! Powiedz ino jeszcze - profil jest JRD, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Pikny model Podobają mi sie malunki na nim. Powodzenia przy oblotach.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 A jednak szybolek! Powiedz ino jeszcze - profil jest JRD, tak? profil płasko wypukły na oko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Jaka grubość profilu? Widze że dosyć mała co się ładnie zapowiada w wersji szybowcowej. Miełem kiedyś coś podobnego o grubości profilu 12 czy 10% i jako szybowiec latał do bani. Stawał pod wiatr i tyle z latania. Nie szło go wogóle pogonić jak wiało. Twój wygląda smukle i ma ładne wydłużenie. Gdzie chcesz nim latać? Hol czy zbocze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 teraz będe próbował na zboczu jest sporo u mnie ostrych górek-może coś znajde dla siebie! a o holu też myslałem! pewnie też wypróbuje tylko musze kupić gumę A co do grubości profilu to 10% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Witam! Skrzydełko oblatane! Narazie startowałem z holu troche biednego bo 20m gumy(majtkówka) i 20 metrów żyłki. Były to moje pierwsze loty (nie licząc delty w wersji elektryka lot 4 s, gleba na plecy, połamane smigło i do domu ) więc nie obyło się bez kreta ale dało się naprawić. Kilka lądowań w krzakach, raz w drzewo ale skrzydełko całe. Gotowe do lotu wazy 230 gram. Najdłuższy lot około 30s przy leciutkim wietrze. Jak znajde kamerzyste to do wtorku postaram się o jakiś filmik A tak pozatym to więcej się za nim nabiegałem jak nalatałem :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieczu Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 ladne skrzydelko:) ciekawe malowanie... czekam na filmik. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.