darek.3333 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witam wszystkich na tym forum. Wreszcie udało mi się odnaleźć to święte miejsce przywitań. Zauważyłem , że dla niektórych jest to wręcz obraźliwe nie przywitać się tu .. więc kamień z serca , ze mi się to udało. Pozdrawiam - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Cześć Darek.Czasem bardzo młodzi ludzie zasypywali forum pytaniami a nie mieli ani zdjęcia ani nie podawali imienia oraz wieku.Ciężko sie z nimi rozmawiało.Toteż wielu użytkowników wogóle nie podejmuje pisana i odpowiadania na posty takich userów.Nie przejmuj się tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Darku , witaj na forum. A co do Słów Sławka dodam ,że zazwyczaj jakoś tak jest ,że te osoby bez awatara jakoś sobie nie radzą na forum. 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Witaj. Zawsze zrobisz lepsze wrażenie jak się przywitasz i napiszesz o sobie kilka słów. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Way Opublikowano 10 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2008 Yo. A jeszcze lepsze zrobisz jak powiesz jakie masz doświadczenie z modelami RC. Czym latasz/jeździsz/pływasz. Elektryki/spaliny/odrzutowce etc/itp/itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam raz jeszcze. Faktycznie napisałem nie dużo o sobie więc.. Z wykształcenia jestem inżynierem lotnictwa - automatyka i osprzet ale z racji krachu przemysłu lotniczego w 1990 kiedy skończyłem studia nigdy w lotnictwie nie pracowałem - teraz budowlanka na rynek irlandzki i francuski. W aeroklubie latam od 16go roku życia najpierw na szybowcach a od jakichś 12 lat na samolotach (zawsze ktoś musi ten szybowiec wyholować). Mam jakieś 800 godz na szybowcach i 300 na samolotach. W tym roku udało mi się uzyskać 7 miejsce w internetowym szybowcowym pucharze Polski (wysyła się pliki z przelotów a oni przyznają punkty - www.szpp.pl). Mam dwu synów (16 i 14) i córkę 12. Córka woli jazdę konną a najstarszy z racji wzrostu 192cm woli śiatkówkę. Więc ze średnim zachwycamy się lotnictwem. Dziś też idziemy na polatanie.. najpierw normalnym samolotem a potem może zastaniemy kogoś na skraju lotniska , gdzie latają modele. Mieliśmy model elektryczny , który miał układ usterzenia V i skręcał tylko na boki a wznoszenie/opadanie tylko ciągiem silnika bez lotek , tylko wznios skrzydła na plus. Pomimo , że model nieraz nam nieźle przywalił wciąż działał a taśma załatwiała wszystko aż w tym roku mojemu synowi przywalił ostatni raz... w zasadzie siadł chyba odbiornik. Pytałem w sklepie , gdzie kupiłem model, wzięto namiary , powiedziano , że może sie dokupi i cisza... Wpadliśmy więc na pomysł odkupienia gotowego modelu na allegro gdyż nie jesteśmy mocni w majsterkowaniu. Namierzyliśmy model , wyglądał nieżle ale raczej to był model akrobacyjny. Sprzedający zarzekał się iż model w zasadzie sam lata i wystarczy go skierować na pole i sam wyladuje. Niestety tak nie było i model nam się rozbił po 30 sek lotu. Taka mała tragedia za niezbyr małe pieniądze.... został nam silnik Saito 100 mam nadzieję , że nadal sprawny. Chcemy odbudować model i się podciągnąć w pracach ręcznych więc też będziemy potrzebować wielu rad ale teraz kupiliśmy właśnie trenerka 1,2 m rozpiętości 3,5 cm silnik , no i oczywiście symulator ze taką atrapą aparatury z podłączeniem do kompa. I chcieliśmy sie jednak najpierw podciągnąć w lataniu zanim odbudujemy naszego z silnikiem Saito... To chyba narazie wystarczy o sobie tyle.... Pozdrawiam Wszystkich raz jeszcze - Darek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.