Gość Kaziuk Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 No nie no On to chyba stopy umywał... :? Popatrzę na ceny i coś postanowię. P.S. Jak na razie jakaś żółta kukiełka na pytanie o datę produkcji pakietów odpowiedziała żebym pytanie to sprecyzował, bo na każdym jest inna... :rotfl:
Ładziak Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 No nie no On to chyba stopy umywał... To nie On, choć był wmieszany w incydent ;-) Trafnego wyboru ładowarki życzę! A stany pakietów w miarę regularnie uzupełniają.
Gość Kaziuk Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Cło na ładowarki - 3,3%, Cło na akumulatory - 2,7% VAT - 22% Czyli dzisiaj (1 USD = 2,3472 PLN) mamy: ZIPPY 2500mAh - 59zł iCharger 106B-plus - 358zł Trzeba jeszcze dodać koszty wysyłki i 22% VAT od nich (choć kiedyś mi je też oclono). No i jeszcze wycieczkę na punkt celny (bezcenne).
Ładziak Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Często gęsto urzędy celne mają w nosie nasze modelarskie zabawki i przesyłka przychodzi bez dodatkowych kosztów. Ciekawy, choć długi wątek o zakupach w UH: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=1229
Gość Kaziuk Opublikowano 23 Września 2008 Opublikowano 23 Września 2008 Tak, czytałem go. Ja od razu zakładam cło. Na zasadzie Adasia Miałczyńskiego... :lol2: Jeszcze się waham, bo mam dwa pakiety oryginalne, na dzień latania powinny wystarczać, a bardziej wyczynowo na razie nie zamierzam. Poważnym argumentem za solidną ładowarką jest to, że jeśli zechciałbym zrobić solidny model elektryczny, to byłaby jak znalazł... Jest jeszcze fakt, że od 1 stycznia 2008 zmienili sporo przepisów celnych i stawek, więc teraz może cedzą przez mniejsze oczka... Cło to pikuś, ale VATu platfusom na pewno szkoda. A jak jedno, to już i drugie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.