machina Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Witam, Na potrzeby ulotnienia mojej mini trajki zakupiłem taki zestaw napędowy: Silnik TURNIGY TR35-42B - 7.4V~14.8V (2~4S Li-Po) - 1250 rpm/V within 10% - 45A/30s - śmigło APC 10x7e Kontroler TURNIGY Plush 40amp - Cont Current: 40A - Burst Current: 55A (poprawiłem na 55A - dane z HC) - BEC Mode: Switch mode - BEC : 5v / 3A - Voltage: 5.6v ~ 22v Pakiet ZIPPY-R 4800mAh 25C 3S1P (model: KOR4800-3S) - Minimum Capacity: 4800mAh - Configuration: 3S1P / 11.1v / 3Cell - Constant Discharge: 25C (Minimum) - Peak Discharge (10sec): 35C - Charge Plug: JST-XH Wszystko złożone do kupy, działa. Pytanie do bardziej obeznanych z tematem, czy taki zestaw pod względem prądowym jest w miarę dobrze dobrany? Muszę też kupić ładowarkę i balancer lub ładowarkę już z wbudowanym balancerem. Możecie coś polecić, co nie zrujnuje mojej kieszeni? Z góry wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skidan Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Muszę też kupić ładowarkę i balancer lub ładowarkę już z wbudowanym balancerem. Możecie coś polecić, co nie zrujnuje mojej kieszeni? Turnigy będzie chyba najodpowiedniejsze jeśli chodzi o jakość i cenę. Jeśli chodzi o wyposażenie : silnik - regiel. powinno być OK. Gdyby regulator miał troche większy zapas byłoby lepiej , ale przy 3S nie powinien się przegrzewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Zajrzyj jeszcze do regulaminu tej piaskownicy, zanim wpadnie tu moderator i cię pogoni. Wie, wiem czytanie i rozumienie regulaminu jest w złym guście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Przy 10x7 uważaj na prąd, tak duży pakiet nie popuści pod obciążeniem i możesz łatwo przekroczyć te 40A regulatora (mam wrażenie, że nawet sporo). PS Masz niedopuszczalny awatar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Przy 10x7 uważaj na prąd, tak duży pakiet nie popuści pod obciążeniem i możesz łatwo przekroczyć te 40A regulatora (mam wrażenie, że nawet sporo). PS Masz niedopuszczalny awatar. Awatarek poprawię wieczorem jak będę w domu i jakąś swoją fotkę wygrzebię z kompa. Czy Twoim zdaniem lepiej byłoby wymienić regulator na 60A? W moim projekcie, założenie jest takie, że model ma latać poziomo(nie spadać) przy około 40-50% mocy silnika a wznosić się przy 60-70%. Nie wiem niestety jak będzie z obciążeniem regulatora przy tych wartościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Jeśli chodzi o wyposażenie : silnik - regiel. powinno być OK. Gdyby regulator miał troche większy zapas byłoby lepiej , ale przy 3S nie powinien się przegrzewać. Hubert napisał, że może być problem z przekroczeniem obiążenia na regulatorze. No nic, zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Najwyżej wymienię regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Poczytaj opinie na HC. Chyba nie powinienes nawet ruszac na 11x7 i tym 40A, dlugo tego nie wytrzyma. 2 opcje: regulator 60A badz mniejsze smiglo. Co do ladowarki - posiadam Turnigy podana przez kolege kilka postow wyzej i jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machina Opublikowano 12 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Poczytaj opinie na HC. Chyba nie powinienes nawet ruszac na 11x7 i tym 40A, dlugo tego nie wytrzyma. 2 opcje: regulator 60A badz mniejsze smiglo. Mam 10x7 tak a propo - nie wiem na ile zmienia to Twoją opinię :wink: . Poczytałem na HC co piszą o wersji 40A Plush i teoretycznie przy moich założeniach nie powinno być źle. Nie chcę gdybać, sprawdzę w praktyce i nie omieszkam dać znać. Co do ladowarki - posiadam Turnigy podana przez kolege kilka postow wyzej i jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Chyba trzeba będzie pomyśleć o zakupie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.