Norbert Opublikowano 12 Września 2008 Autor Opublikowano 12 Września 2008 Acha , kumam , Dx6i wydaje mi się w miare rozsądnym rozwiązaniem jeśli chodzi o możliwości do ceny. Na heliguy.com jest nawet taniej niż w USA i odpada kwestia cła. Tyle że gdy dla testu chciałem zobaczyć koszty wysyłki to podaje 21euro , ale też 18euro VAT jakiś doliczają i trzeba tam wpisać jaki VAT. Co to za cholerstwo jest? Czy jako osoba prywatna musze to wpisywać/płacić? I tak porownujac cene w polsce 760zł najtaniej znalezione to wychodzi sporo taniej z angli. Jak ktoś ma rodzine tam to pewnie i łatwiej mu załatwić zakup takiego sprzętu :-( Ale właśnie , z tego co pamiętam to w angli jest inne napięcie w gniazdku/wtyczka. Czy powinienem się tym w ogole przejmować? Czyli co mowicie... biorąc pod uwagę Dx6i 2,4 warto się pakować w ten system? Bo czytam opinie że w 35MHz teraz wchodzenie dalej z zakupami to już trochę działanie pod górkę. Jaka jest Wasza opinia. Pozdrawiam.
mammuth Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 ale też 18euro VAT jakiś doliczają i trzeba tam wpisać jaki VAT. Co to za cholerstwo jest? Czy jako osoba prywatna musze to wpisywać/płacić? Wydaje mi sie, ze chodzi o numer NIP - jesli kupujesz na firme - to pewnie moga Ci sprzedac z VAT 0% Te 18 euro - to nic innego jak Vat (17.5 % ) - rozbili cene na skladowe Nic nie doliczaja ekstra - z tego co widze. ciekawym tylko czy ta wysylka ma szanse dotrzec w 3 dni ?
sigreg Opublikowano 12 Września 2008 Opublikowano 12 Września 2008 Witam, Dokladnie, cena bez VAT obowiazuje jedynie klientow spoza UE. Ty niestety ten VAT bedziesz mial doliczony.. Grzesiek
Hezak Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Norbert, Przepraszam- jeżeli możesz to podpowiedz mi gdzie kupiłeś DX6i?Sprawdzałem w http://www.heliguy.com/ i tam po doliczeniu jakichś podatków i przesyłki wychodzi646 PLN natomiast w UH 546 z przesyłką tylko nie wiem jak ryzyko transportu z UH no i czy cła są naliczane. W UH kupiłem ładowarkę i było wszystko OK natomiast odnośnie aparatury na forum są podawane sklepy w USA i Anglii natomiast nic nie znalazłem o kupowaniu aparatur w UH.Pozdrawiam .Heniek.
Norbert Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 Radio to 170$ Przesyłka wyszłą mnie około 22Euro W momencie jak kupowałem kurs dolara był około 2,43 przez paypal. W sumie wyszło mi niecałe 500zł. Może dolar teraz zdrożał? Albo zle policzyłeś. Poza tym podatek masz już wliczony w cenę , pokazane jest to w momencie skladania zamówienia.
Hezak Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Dolar zdrożał swoją drogą też mam konto w paypal, jeżeli możesz to podaj mi gdzie tą aparaturę kupiłeś- bo nie napisałeś tego.
Norbert Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 www.heliguy.com dokladnie w tym sklepie który wymieniłeś bo jest ona tam najtańsza , na hobbycity drozsza o 10 dolarów i do tego ryzyko cła. Paypal dziś ma kurs dolara 2,77 ( zamawiałem regulator więc mam świerze info ) i podobno ma jeszcze rosnąć. Jak ja płąciłem za apke to kurs był 2,43.
Hezak Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Norbert, Dziękuję, już zamówiłem. Czy z cłem tam nie ma w ogóle problemu czy też muszę do nich napisać jakieś prośby ?
Norbert Opublikowano 11 Października 2008 Autor Opublikowano 11 Października 2008 Anglia jest w UE wiec niby jakim cudem chcesz cło zapłacić? Nie obowiązuje Cie cło , podatek masz juz zawarty w cenie wiec nie ponosisz zadnych kosztow dodatkowych
Hezak Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 Dziękuję, czekam teraz na przesyłeczkę .
Norbert Opublikowano 11 Października 2008 Autor Opublikowano 11 Października 2008 Jeszcze tylko nadzieja że w Twoim przypadku nie pomylą mode które zamówiłeś bo ja musiałem odsyłać im nadajnik i czekać na drugi bo się pomylili mimo że 2 razy im pisałem że chcę mode2. Teraz jestem na etapie korespondencji z nimi by oddali mi 22euro za przesyłkę którą musiałem pokryć. Uparcie chcą mi dać bon na 25E na zakupy w ich sklepie ale mnie to nie interesuje bo nie szukam nic z heli. Wedle prawa mają jeszcze czas do 17 pazdziernika by kasa się pojawila na moim koncie. A jesli nie to sprawe zglosze, mniej przyjemnie ale beda musieli oddac.
Hezak Opublikowano 11 Października 2008 Opublikowano 11 Października 2008 :shock: Myślę że mnie ominą te perypetie; ja to dopiero miałbym problem dogadać się z nimi- maturę pisałem z rosyjskiego a nie anglika.
Norbert Opublikowano 11 Października 2008 Autor Opublikowano 11 Października 2008 Akurat ja angielski znam tylko po lebkach , w korespondencji z nimi uzywam english translatora i jakos sie dogaduje i z nimi i z hobycity i resztą :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.