mozzo Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam. Czy ktoś ma informacje jaki moment ma serwo HS-8775MG przy zasilaniu z pakietu 2s LiPo? W katalogu MPX/Hitec serwo to jest przewidziane do zasilania 4,8-8,4V a moment podawany jest tylko dla 4,8/6,0 V. Na opakowaniu również nie podany jest moment dla napięcia 8,4V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Wg mnie 9kg, z tym co podaja to max 9kg, wiec nie ma znaczenia czy 6v czy 8.4v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyra63 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 zcy aby na pewno jest to serwo do napięcia 8,4V.Na zachodnich stronach sklepów modelarskich oraz na Hitec Servocity jest podawane na 4,8-6,0V i ma do 9 kg momentu. https://www.servocity.com/hs-8775mg-servo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 2 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Dzięki za zainteresowanie tematem. Serwo podłączyłem i pomęczyłem trochę na świeżo naładowanym pakiecie 2s. Na razie wszystko ok nic nie śmierdziało ani się nie grzało. Moment na 2s szacuję (ekstrapolując na podstawie innych serw HV Hitec'a) na ok 11kgcm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mozzo Opublikowano 28 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2018 Chciałem tylko poinformować, że przedmiotowe serwo przelatało cały sezon na zasilaniu 8,4V i jak narazie jest wszystko ok. Zamontowane jest na sterze kierunku Foxa 4 m. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi