oziqu Opublikowano 24 Listopada 2017 Opublikowano 24 Listopada 2017 Witam, tak jak w temacie - czy ta centralka telemetrii będzie współpracować z Flash 7 ? Pozdrawiam.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Przemek, zadałeś sobie trud poszukania? Wszystko jest w instrukcji obsługi nadajnika. Strona 96 (i dalej) Manuala Hitec Flash 7 to opis funkcji telemetrycznych: "All Optima receivers will report the receiver battery voltage without the need for an add-on sensor. All other types of data require a sensor as well as a sensor station." Link: Manual Flash 7
oziqu Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedź Bartek. Niestety nie chodzi mi o napięcie odbiornika. Pozdrawiam. Coś mi się wydaje że będziesz musiał przetrzeć szlak w tym temacie Btw. Po co nowy temat? To pytanie mogło paść w poprzednim. Ponieważ nie ma tutaj możliwości usunięcia starego. Chciałem zachować porządek. Pomimo to uważam że kontekst pytania jest inny. Przetrzeć szlaki ? Pytanie jest dość proste a wydaje mi się że to forum jest od zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Dzięki za odpowiedź Bartek. Niestety nie chodzi mi o napięcie odbiornika. Pytałeś o HTS-SS i tego dotyczyła moja odpowiedź. "... other types of data require a sensor as well as a sensor station."
oziqu Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 "inne typy danych wymagają sensora/centralki" Sorki ale to to odpowiedź na moje pytanie ? Zadałem proste pytanie czy HTS-SS będzie wsółpracował z moim nadajnikiem flash 7 (mam wątpliwości bo przy HTS-SS znajduje opisy typu że współpracuje w trybie aurora - ja nie mam aurory), a dostałem w odpowiedzi wyrzuty i zarzuty. Chłopaki mniej spięcia życzę.
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 O spinkach zostawiam bez komentarza . Ad rem: "inne typy danych wymagają sensora/centralki" Sorki ale to to odpowiedź na moje pytanie ? Zadałem proste pytanie czy HTS-SS będzie wsółpracował z moim nadajnikiem flash 7 Cholera, może ja czegoś nie kumam... Przemek, utrzymuję, że odpowiedziałem Ci na twoje pytanie cytatem z instrukcji do nadajnika, że do telemetrii będzie wręcz wymagana stacja czujników (sensor station - po Twojemu HTS-SS czyli Hitec Telemetry System-Sensor Station). Jeśli producent nadajnika pisze, że telemetria wymaga stacji czujników, to w dorozumieniu nadajnik będzie współpracował ze stacją. Jaśniej nie potrafię. (mam wątpliwości bo przy HTS-SS znajduje opisy typu że współpracuje w trybie aurora - ja nie mam aurory), a dostałem w odpowiedzi wyrzuty i zarzuty. Chłopaki mniej spięcia życzę. Co to jest tryb aurora? P.S. Przeczytałem sobie raz jeszcze krótki opis na 96 str. instrukcji, którą CI podlinkowałem i tam jest wszystko jak na dłoni. Więc myślę, że kontynuując dyskusję dowodzisz, że nawet nie zajrzałeś. Na chwilę obecną tyle z mojej strony. Powodzenia!
oziqu Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Opublikowano 25 Listopada 2017 Bartek przepraszam, ale temat spinek Ciebie nie dotyczyl, tam nadal ktoś jęczy o gumkach w gaciach... to raczej o to mi chodziło Cytuje z opisu sklepu. HTS-SS Stacja czujników telemetrii HTS - SS współpracująca z odbiornikami OPTIMA 7 oraz OPTIMA 9, pracującymi w systemie HITEC AURORA. Dlatego w ogóle zadałem pytanie. Pozdro
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Listopada 2017 Opublikowano 25 Listopada 2017 Cytuje z opisu sklepu. HTS-SS Stacja czujników telemetrii HTS - SS współpracująca z odbiornikami OPTIMA 7 oraz OPTIMA 9, pracującymi w systemie HITEC AURORA. Słowo "system" o.k., "tryb" - nie o.k. Chciałem uściślić. Nie sugeruj się opisami stacji HTS-SS, bo z tego co wiem, ona powstała kiedy jeszcze flasha 7 nie było na świecie i stąd pewnie te opisy go nie uwzględniają. Rozumiem, że w sprawie współpracy nadajnika z urządzeniami telemetrii - w tym stacją HTS-SS - masz już jasność.
oziqu Opublikowano 26 Listopada 2017 Autor Opublikowano 26 Listopada 2017 Tak, moja pomyłka z tym trybem... dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi