oziqu Posted November 24, 2017 Share Posted November 24, 2017 Witam, tak jak w temacie - czy ta centralka telemetrii będzie współpracować z Flash 7 ? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Piękoś Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Przemek, zadałeś sobie trud poszukania? Wszystko jest w instrukcji obsługi nadajnika. Strona 96 (i dalej) Manuala Hitec Flash 7 to opis funkcji telemetrycznych: "All Optima receivers will report the receiver battery voltage without the need for an add-on sensor. All other types of data require a sensor as well as a sensor station." Link: Manual Flash 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
oziqu Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 Dzięki za odpowiedź Bartek. Niestety nie chodzi mi o napięcie odbiornika. Pozdrawiam. Coś mi się wydaje że będziesz musiał przetrzeć szlak w tym temacie Btw. Po co nowy temat? To pytanie mogło paść w poprzednim. Ponieważ nie ma tutaj możliwości usunięcia starego. Chciałem zachować porządek. Pomimo to uważam że kontekst pytania jest inny. Przetrzeć szlaki ? Pytanie jest dość proste a wydaje mi się że to forum jest od zadawania pytań i uzyskiwania odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Piękoś Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Dzięki za odpowiedź Bartek. Niestety nie chodzi mi o napięcie odbiornika. Pytałeś o HTS-SS i tego dotyczyła moja odpowiedź. "... other types of data require a sensor as well as a sensor station." Link to comment Share on other sites More sharing options...
oziqu Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 "inne typy danych wymagają sensora/centralki" Sorki ale to to odpowiedź na moje pytanie ? Zadałem proste pytanie czy HTS-SS będzie wsółpracował z moim nadajnikiem flash 7 (mam wątpliwości bo przy HTS-SS znajduje opisy typu że współpracuje w trybie aurora - ja nie mam aurory), a dostałem w odpowiedzi wyrzuty i zarzuty. Chłopaki mniej spięcia życzę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Piękoś Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 O spinkach zostawiam bez komentarza . Ad rem: "inne typy danych wymagają sensora/centralki" Sorki ale to to odpowiedź na moje pytanie ? Zadałem proste pytanie czy HTS-SS będzie wsółpracował z moim nadajnikiem flash 7 Cholera, może ja czegoś nie kumam... Przemek, utrzymuję, że odpowiedziałem Ci na twoje pytanie cytatem z instrukcji do nadajnika, że do telemetrii będzie wręcz wymagana stacja czujników (sensor station - po Twojemu HTS-SS czyli Hitec Telemetry System-Sensor Station). Jeśli producent nadajnika pisze, że telemetria wymaga stacji czujników, to w dorozumieniu nadajnik będzie współpracował ze stacją. Jaśniej nie potrafię. (mam wątpliwości bo przy HTS-SS znajduje opisy typu że współpracuje w trybie aurora - ja nie mam aurory), a dostałem w odpowiedzi wyrzuty i zarzuty. Chłopaki mniej spięcia życzę. Co to jest tryb aurora? P.S. Przeczytałem sobie raz jeszcze krótki opis na 96 str. instrukcji, którą CI podlinkowałem i tam jest wszystko jak na dłoni. Więc myślę, że kontynuując dyskusję dowodzisz, że nawet nie zajrzałeś. Na chwilę obecną tyle z mojej strony. Powodzenia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oziqu Posted November 25, 2017 Author Share Posted November 25, 2017 Bartek przepraszam, ale temat spinek Ciebie nie dotyczyl, tam nadal ktoś jęczy o gumkach w gaciach... to raczej o to mi chodziło Cytuje z opisu sklepu. HTS-SS Stacja czujników telemetrii HTS - SS współpracująca z odbiornikami OPTIMA 7 oraz OPTIMA 9, pracującymi w systemie HITEC AURORA. Dlatego w ogóle zadałem pytanie. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek Piękoś Posted November 25, 2017 Share Posted November 25, 2017 Cytuje z opisu sklepu. HTS-SS Stacja czujników telemetrii HTS - SS współpracująca z odbiornikami OPTIMA 7 oraz OPTIMA 9, pracującymi w systemie HITEC AURORA. Słowo "system" o.k., "tryb" - nie o.k. Chciałem uściślić. Nie sugeruj się opisami stacji HTS-SS, bo z tego co wiem, ona powstała kiedy jeszcze flasha 7 nie było na świecie i stąd pewnie te opisy go nie uwzględniają. Rozumiem, że w sprawie współpracy nadajnika z urządzeniami telemetrii - w tym stacją HTS-SS - masz już jasność. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oziqu Posted November 26, 2017 Author Share Posted November 26, 2017 Tak, moja pomyłka z tym trybem... dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts