Mariusz S.A.U. Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam Przedstawiam nową konstrukcję "deprona" Model jest przeznaczony głównie do akrobacji w hali. Wykonany ze szlifowanego depronu (kadłub 1,5 mm, skrzydła 2,4 mm stateczniki 2,2 mm) z użyciem innych materiałów (balsa węgiel kewlar itp.) Kombinacje użytych materiałów dobrane są tak aby uzyskać jak najlepsze właściwości wytrzymałościowe przy jak najmniejszej masie modelu. W modelu zastosowałem też kilka ciekawych rozwiązań , między innymi całkowicie linkowe napędy lotek. Dane techniczne: Rozpiętość 770 mm Długość 930 mm Ciężar modelu gotowego do lotu 128 gram. 8) Silnik wykonany na bazie statora z C.D. o średnicy 20 mm, magnesy 5x5x1 N50 nawinięty drutem 0,4 mm po 15 zwoji na ząb , połączony w gwiazdę. Ciężar silnika z mocowaniem śmigła 18 gram. Wyposażenie: aku 2x li-pol 300 mA/h odbiornik graupner PICO XP4 FM serwa Top - model TS 1118 regulator MGM expert 7A całe wypsażenie zostało pozbawione rzeczy zbędnych (obudowy wtyczki itp) w celu uzyskania jak najmniejszego ciężaru. zdjęcia modelu (na razie tylko na ziemi) dokumentacja zdjęciowa z budowy modelu znajduje się na: http://www.saumodelarnia.fora.pl/viewtopic.php?t=447 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominatorxxxx Opublikowano 5 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 świetnie to wygląda, czekamy na fotki z lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 A ja mam pytanie: ile kosztuje taka folia ? Jak dotąd stosowałem tylko tą taśmę papierową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 świetnie to wygląda, czekamy na fotki z lotu Dalej bijesz posty ? Co to wnosi sensownego do tematu ? Przeczytaj to sobie http://szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=908 :evil: Marek sie wysila godzinami pisząc ten tekst a ludzie dalej to samo :? A ja mam pytanie: ile kosztuje taka folia ? Jak dotąd stosowałem tylko tą taśmę papierową. To ja odpowiem. To nie folia tylko farba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 To ja odpowiem. To nie folia tylko farba źle się wyraziłem... chciałem zapytać o tą taśmę, którą maskował szablony z papieru przyklejamy do folji maskującej (to taka specjalna folja samoprzylepna bardziej elastyczna i z osłabioną warstwą kleju ) i przez papier nożykiem wycinamy wzory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Witam Folja kosztuje kilka zł. za 1m. szerokość foli ma rolce 90 cm, ale bywają o innych szerokościach. Dokładnie nie pamiętam ceny, bo kupowałem ją przy okazji razem z innymi materiałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Mi i tak napewno zostanie tylko taśma papierowa, bo u mnie takiej folii pewnie nie dostane ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 6 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 http://www.tuplex.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 Witam Model spełnił wszelkie założenia, lata rewelacyjnie. Jednak warto poświęcić trochę czasu i zbudować model naprawdę lekko, precyzja sterowania jest niesamowita. kilka lotnych fotek modelu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 A gdyby nie było malowania to można byłoby atakować 120-115 gram? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 2 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2007 zrobił bym taki model ale jedyną przeszkodą są ceny nie mam tyle kasy żeby kupić tak lekkie wyposażenie dla mnie realną granicą jest 250g. zrobił bym B44 ale muszę od razu kupić depron za 100zł co za bardzo mi się nie podoba :x chyba ze ktoś wie gdzie sprzedają po 1 płycie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 Bardzo proste u Mariusza. http://sau.civ.pl, znajdź sklep czy coś takiego i wystarczyu wybrać jaki rodzaj i grubość. Pozdrawiam, Bartek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 tak wiem tylko po co mam kupować kawałek 100x20 za 5zł jak płyta 125x80 kosztuje 14zł tyle że wtedy muszę kupić 5 płyt:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 W castoramie sprzedaja pojedyńcze płyty ale jak Ci wiadomo jest on rowkowany pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 www.modelarnia.pl Malo polecany sklep, ale maja depron 3mm po 10zl i 6mm po 14 lub 15zl. Wymiary to 125x80. Depron oczywiscie bialy!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 3 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2007 może i mają ale raczej nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghandi Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 może i mają ale raczej nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej ten bialy depron jest do kupienia w niemczech - wiszialem w Arthobby paczke tego czegos, niestety nazwy nie pamietam, zajrze tam kiedys to zobacze. Moze ktos kto mieszka w niemczech moglby ci kupic ze 2 paczki tego depronu? Albo inaczej - mzoe zrobimy klubowe zamowienie i kupi sie wiecej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 skoro u nas mozna kupic to po co z niemiec kolowac. zarowno bialy 3mm jak i 6mm sa czesto wystawione na allegro. wiem ze maja w krakowie w jakies skladnicy modelarskiej a sam mam z modelmaking z krosna. 13zl za 3mm 125x80cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2007 no tak ale muszę zamówić minimum 5 płyt :/ co mi nie za bardzo pasuje bo razem z przesyłką wychodzi 100zł a ja zużyje max. 1 płytę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.