pmaverick Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Mam drobny problem. Chce zastosować mikser kalpolotek a latam z lotkami w lewym drążku... no i delikutaśnie mówiąc - lipa. Odbiornik jest na stałe "opisany" i chyba nie obejdzie sie bez przepinania kabli wewnątrz pudła... Ktoś z was może mi jakoś pomóc?
meteor Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 w menu nie ma czasem wyboru MODE? jeśli jest to wybierz odpowiednie i po kłopocie
pmaverick Opublikowano 15 Września 2008 Autor Opublikowano 15 Września 2008 echhh...myślisz ze zadawalbym takie pytanie gdyby bylo do zmiany w menu? men
meteor Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 to chyba nie pozostaje nic innego jak mechaniczne "przełożenie"... no chyba że wypowie się ktoś kto ma dx6i i wie jak rozwiązać to inaczej
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Swego czasu rozważałem zmianę mode w DX6. Producent takiej możliwości nie przewidział a przełożenie mechaniczne wymaga sporej ingerencji w elektronikę bo wszystkie przewody od potencjometrów i przełączników są lutowane do płytek. Jeśli tak samo jest w DX6i to lepiej już nauczyć zmienić swój mode niż w aparaturze
pmaverick Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 no właśnie na szczęście nie jest lutowane w dx6i tylko na złączki porobione, wystarczy przepiąć...podobno...nie rozkrecalem nadajnika bo nie wiem czy faktycznie tak jest a nie chce plomby zerwać żadnej gwarancyjnej bez pewności ze tak jest.
alchemique Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Jesli bedziesz cos lutowal to zerwiesz gwarancje. Jesli tylko poprzepinasz to nie. Mialem ten sam problem w 9303 , tez nie bylo mozliwosci zmiany moda. Musiałem sprzedać aprature i kupic inna :]
Andych Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Dx6i nie ma żadnych plomb, możesz rozkręcić. Ja z ciekawości rozkręciłem nadajnik kolegi i na pierwszy rzut oka da się przełożyć, tylko nie mam pewności, bo nie sprawdzałem czy kabelki starczą na długość, może trzeba by ewentualnie zrobić jakieś przedłużacze na takich samych wtykach.
Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2008 Opublikowano 16 Września 2008 Pewny jesteś że sa to wtyczki? W DX6 też wygląda to od strony przewodów jak wtyczka ale od strony płytki jest to wlutowane, coś jakby drugiej części wtyczki (żeńskiej) nie było. Problem był też z długością przewodów o ile dobrze pamiętam. poza tym trzeba tez przełożyć przełączniki od trymerów choć jak szukałem informacji na forach zagranicznych to byli tacy co trymerów nie przekładali :roll: Niektórzy też wywoływali menu serwisowe i tam zmieniali mode ale właśnie trymery chyba zostawały po staremu. Poszukaj w google. EDIT: Właśnie znalazłem kompletny tutorial o DX6I Czytaj TUTAJ
pmaverick Opublikowano 16 Września 2008 Autor Opublikowano 16 Września 2008 Wow, dzieki Przemo, ale sprawa opisana tutaj to zmiana mode'a na 1 czyli gaz w prawej łapce a ja chce tylko lotki przelozyc do lewej, gaz zostawic tam gdzie byl w mode 2 czyli tez w lewej...chyba juz sobie to odpuszcze i naucze sie latac z lotkami w prawej tzn do akrobacji mam w lewej a do duzych spokojnych makiet bede mial z prawej (zeby miec klapolotki).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.