Tender79 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Witam kolegów. Korzystając z chwil wolnych pomiędzy zmienianiem pieluch zgłębiam tajniki samodzielnego projektowania modeli RC. Jak wszystko co nowe wymaga to dużych umiejętności i wiedzy, których jeszcze mi brakuje. Stąd moja prośba do Was o zweryfikowanie wstępnych założeń mojego projektu. Nie będę ukrywał, że przede wszystkim kierowały mną względy wizualne aby projekt nie był banalny.Równolegle uczę się programów do grafiki 3D więc na razie tylko płaskie wektory. Założenie jest następujące:- rozpiętość około 1600mm- skrzydła z dodatnim skosem- śmigło pchające- konstrukcja: płaty deprom cięty gorącym drutem ze wzmocnieniem węglowym, kadłub balsowo-depromowy- profil S3016 - cięciwa przy kadłubie - około 42 cm- cięciwa końcówki skrzydła - około 17 cm- ustrzeżenie pionowe pojedyńcze - ster wysokości - myślę poważnie o układzie canard? - wznios płata około 3 stopnie Chodzi mi o model poprawnie i stabilnie zachowujący się przy małych prędkościach i radzący w locie swobodnym z wyłączonym napędem. Co Panowie myślicie? Poleci to?Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 20 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dawaj te płaskie wektory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Dawaj te płaskie wektory Witaj Jacek - był problem z netem, dodałem już do głównego posta.... kleimy wręgi Poczyniłem też wyliczenia odnośnie środka ciężkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tender79 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Wersja ostateczna wybrana. Lepimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi