gucio72 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Witam. Podłączyłem nadajnik j/w do komputera przez kabel usb i ..... Komputer najpierw zaczął instalować sterownik, ale po chwili wyświetlił się komunikat, że mój system wymaga sterownika z podpisem elektronicznym, a ten który niby miał być automatycznie zainstalowany przez systemie ma takowego podpisu i nie działa. Możecie pomóc, podpowiedzieć jak rozwiązać ten problem ? firmware: er9x System : Windows 7 Professional 64 bity
maxiiii Opublikowano 20 Grudnia 2017 Opublikowano 20 Grudnia 2017 To nie wina aparatury a tylko windowsa. Wystarczy zmienić i ustawić brak sprawdzania certyfikatów i podpisów.
gucio72 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2017 Domyślam się, bo właśnie przed momentem dotarłem do roboty gdzie podpiąłem aparaturę do mojego laptopa z Win10 64bit i działa. Chyba znalazłem rozwiązanie. Popołudniu to sprawdzę.
maxiiii Opublikowano 21 Grudnia 2017 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Robert czyżby ban na google? https://www.google.pl/search?q=win7+podpisywanie+sterownik%C3%B3w&oq=win7+podpisywanie+sterownik%C3%B3w&aqs=chrome..69i57j0.10317j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
gucio72 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2017 "Chyba znalazłem rozwiązanie. Popołudniu to sprawdzę." Chyba nie mam bana ;-) Jak w robocie zadziałało bez problemowo, to wszedłem na google i znalazłem info, a pisząc, że popołudniu sprawdzę miałem na myśli, że jak wrócę do domu z pracy, to zrobię jak piszą i zobaczę czy działa :-) Edycja: Znalazłem w sieci rozwiązanie problemu i już działa.
Rekomendowane odpowiedzi