stan2010 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Witam konstruktorów i pilotów Poszukuję jednego arkusza planów z modelem RC Elektron 2 popełnionym przez Pana Wojciechowskiego. Elektron 2 był zamieszczony w wydaniach książki "Budowa i pilotaż radiomodeli" 1962 i 1963. Brakuje mi arkusza ze skrzydłami. Kadłub ze sterem poziomym ostał się, a sama książka ze wzmiankowanym planem zaginęła w pomroce dziejów. Późniejsze wydania, które nabyłem, mają Elektrona 3 /zmniejszony/. Nie wiem, czy zmniejszenie było proporcjonalne, czy zawierało zmiany konstrukcyjne. Elektron był opublikowany w tym samym czasie , co Wicherek, jednak jest bardziej samolotopodobny. Ma profil Clarc Y na skrzydle i zwężający się kadłub z dłuższym nosem niż Wicherek. Przód jest bardziej owalny. Sporo balsy w planach. Pozdrawiam PS. Przepraszam Pomyłka . Wydania 1962 i 1963 nosiły tytuł "Jak zbudować kierowany radiem model". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Mam te plany z owej książki ale ponieważ zasiałeś ziarno niepewności będę musiał sprawdzić który numerek modelu posiadam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi