Skocz do zawartości

Dx6i i pomyłka sklepu :-(

Norbert

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja nie ciułam, poprostu pracuje i zarabiam

hehe to masz dobrze .

Ja mam za dużo swoich zabawek żeby mi tak żona na wszystko pozwalała :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Opublikowano

Przepraszam że pytam tutaj o to ale nie chcę tworzyć nowego tematu- czym się różni MODE 1 od MODE 2 ?Też przymierzam się do zakupu tej aparatury.

Opublikowano

mnie się zdarzyło, że donalds hobby nie dołożył odbiornika do paczki z aparaturą, ale po mailu wysłali oddzielnie odbiornik.

Generalnie wiadomo że w sklepach pracują ludzie a nie roboty i że można się pomylić, ale zachodnie sklepy ztcw zachowują się bardzo porządnie.

W ogóle gratuluję zakupu spektrum, to IMHO bardzo dobra aparatura, ja przeszedłem z malej futaby i jestem naprawdę zadowolony. Jednyny minus to słaba kompatybilność z symulatorem, muszę podlączać jednocześnie i nadajnik, i fake nadajnik usb e-sky, żeby jako tako działało. Natomiast dla mnie osobiście mode 1 (gaz z prawej) jest fajniejszy i w regionie łódzkim większośc modelarzy tak lata.

słabością spektrum są bardzo marnej jakości akumulatorki, i jeśli takie nabyłeś razem z aparaturą to radzę od razu wymienić na jakieś normalne.

pzdr

Opublikowano

Hezak, było już wiele wątków , użyj wyszukiwarki zanim ktoś cię zruga.

Sławku , w komplecie są zwykłe baterie. Ale mam swoje aku 2700 sanyo wiec problemu nie bedzie :-)

Opublikowano

Witam,

Po co kombinowac z podlaczaniem dwoch nadajnikow po usb ? ;) Jesli komputer ma zlacze com to przynajmniej z DX7 dziala kabelek oryginalnie przeznaczony do MX12. Z jednej strony zwykly jack, z drugiej com 9 pin. Podlaczyc, odpalic ppjoy, i mozna smigac ;)

Pozdrawiam

Grzesiek

Opublikowano

No i mam już radio w wersji jaką zamawiałem. Gratisu :-P żadnego ale ważne że radyjko sprawne i w mode2.

Teraz mam zapytanie , chciałbym zamontować odbiornik w moim nemo , ale nie wiem jak rozmieścić sprzęt. Coś słyszałęm że odbiornik i satelitka muszą być odpowiednio ułożone i końcówki antenek wystawać za model ale to trochę trudne bo nemo jest szersze sporo niż rozpiętość tych antenek.

Czy jeśli zamknę całość w kadłubie to będzie coś nie tak?

Opublikowano

Wystawianie na zewnątrz jest konieczne tylko w przypadku kadłubów z włókna węglowego, w Twoim przypadku śmiało możesz je umieścić w środku. Zalecane jest, aby antenki były względem siebie pod kątem 90 stopni, osobiście jak tylko miejsce na to pozwala to montuję jedną w poziomie, a drugą w pionie.

Opublikowano

Super , dzieki za info , czyli tak łopatologicznie nadajnik ma miec antenki w poziomie a satelitka w pionie , dobrze rozumiem?

Opublikowano

Dobrze, z tym że mogą być również obie w poziomie jak brak jest miejsca. Ja przyjąłem takie rozwiązanie, jako zapewniające w każdym położeniu modelu optymalizację polaryzacji którejś z atenek.

Opublikowano

Super , no to zabieram się za przekładkę.

Muszę poczytać jeszcze o tym sparowaniu z odbiornikiem nadajnika bo zapomniałem jak to szło. Czy jak już sparuje to muszę przekładając do innego modelu znowu to robić czy nie?

Opublikowano

No pod każdy model trzeba bindować ale każdy dodatkowy odbiornik. Raz zbindowany odbiornik przełożony do innego modelu będzie dalej działał. W DX6 odbiornik jest już zbindowany z nadajnikiem fabrycznie.

Opublikowano
Zalecane jest, aby antenki były względem siebie pod kątem 90 stopni

:shock: w mojej instrukcji od odbiornika nic o tym nie piszą.

Możesz napisać coś więcej na ten temat.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja swojego DX6i kupiłem w Singapurze fabrycznie był w MODE 1 trochę nad nim dziś posiedziałem i zrobiłem mu transformacje do MODE 2. Generalnie sprawa nie jest jakoś strasznie skomplikowana problem jedynie sprawia przełożenie trzech a właściwie to nawet dwóch bolców podnoszących sprężynkę (dosyć ciasno) reszta to banał i śmiga jak złoto 8) Cały zabieg bardzo podobny do transformacji Hitec flash 5 tylko więcej zabawy z bolcami :mrgreen: z tego co pamiętam w Hitec'u tego nie ma

Opublikowano

I zapomniales jeszcze o fakcie że wszelkie przelaczniki masz nie z tej strony co w radiu fabrycznie ustawionym na mode2.

Ja sie nie podjalem zabawy samodzielnej bo po pierwsze nie umiem i balem sie zniszczyc a po drugie chcialem miec fabrycznie to za co zaplacilem.

To tak jakby mi ktos przyslal merca... ale anglika i chcial mi powiedziec ze tym tez da sie jezdzic , no da sie , ale co mi z tego jak ja chce samochod z kierownica po lewej stronie?

:D

Opublikowano
I zapomniales jeszcze o fakcie że wszelkie przelaczniki masz nie z tej strony co w radiu fabrycznie ustawionym na mode2

A co to za rożnica ?? Przełączniki nie są jakoś specjalnie przeszkodą. najważniejsze są drążki "D

Opublikowano

Z przełącznikami sprawa wygląda tak że ze wszystkich ośmiu różnica jest tylko w czterech i wystarczy tylko je zamienić miejscami z ciekawości sprawdziłem i kable są wystarczająco długie :D tylko pozostaje pytanie ... po co??? Właściwie to wystarczy w dwóch zamienić wtyczki miejscami pozostałe dwa trzeba odkręcić i zamienić fizycznie z uwagi na przełącznik trenera który ze względów oczywistych jest troszkę inny oczywiście trzeba pamiętać jeszcze o zamianie naklejek z opisem przełączników :D .

Jeszcze troszkę pokombinuję i zrobię sobie delikatne podświetlanie menu bo głównie latam wieczorami i nocą i lubię widzieć co tam mi się wyświetla

Ale decyzja Norberta z wysyłką z powrotem do sklepu jest oczywiście w porządku jak nie chce się bawić z przekładką a biorąc pod uwagę że nie jest pewien czy da radę to zrobić uważam że to jedynie słuszna decyzja

Pozdrawiam i do zobaczenia na polu 8)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.