adi-000 Opublikowano 19 Września 2008 Opublikowano 19 Września 2008 ja nie ciułam, poprostu pracuje i zarabiam hehe to masz dobrze . Ja mam za dużo swoich zabawek żeby mi tak żona na wszystko pozwalała :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Hezak Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Przepraszam że pytam tutaj o to ale nie chcę tworzyć nowego tematu- czym się różni MODE 1 od MODE 2 ?Też przymierzam się do zakupu tej aparatury.
Slawek_9000 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 mnie się zdarzyło, że donalds hobby nie dołożył odbiornika do paczki z aparaturą, ale po mailu wysłali oddzielnie odbiornik. Generalnie wiadomo że w sklepach pracują ludzie a nie roboty i że można się pomylić, ale zachodnie sklepy ztcw zachowują się bardzo porządnie. W ogóle gratuluję zakupu spektrum, to IMHO bardzo dobra aparatura, ja przeszedłem z malej futaby i jestem naprawdę zadowolony. Jednyny minus to słaba kompatybilność z symulatorem, muszę podlączać jednocześnie i nadajnik, i fake nadajnik usb e-sky, żeby jako tako działało. Natomiast dla mnie osobiście mode 1 (gaz z prawej) jest fajniejszy i w regionie łódzkim większośc modelarzy tak lata. słabością spektrum są bardzo marnej jakości akumulatorki, i jeśli takie nabyłeś razem z aparaturą to radzę od razu wymienić na jakieś normalne. pzdr
Norbert Opublikowano 20 Września 2008 Autor Opublikowano 20 Września 2008 Hezak, było już wiele wątków , użyj wyszukiwarki zanim ktoś cię zruga. Sławku , w komplecie są zwykłe baterie. Ale mam swoje aku 2700 sanyo wiec problemu nie bedzie :-)
adi-000 Opublikowano 20 Września 2008 Opublikowano 20 Września 2008 Hezak, mode 2 gaz po lewej stronie mode 1 gaz po prawej - to tak w skrócie
sigreg Opublikowano 21 Września 2008 Opublikowano 21 Września 2008 Witam, Po co kombinowac z podlaczaniem dwoch nadajnikow po usb ? Jesli komputer ma zlacze com to przynajmniej z DX7 dziala kabelek oryginalnie przeznaczony do MX12. Z jednej strony zwykly jack, z drugiej com 9 pin. Podlaczyc, odpalic ppjoy, i mozna smigac Pozdrawiam Grzesiek
Norbert Opublikowano 22 Września 2008 Autor Opublikowano 22 Września 2008 No i mam już radio w wersji jaką zamawiałem. Gratisu :-P żadnego ale ważne że radyjko sprawne i w mode2. Teraz mam zapytanie , chciałbym zamontować odbiornik w moim nemo , ale nie wiem jak rozmieścić sprzęt. Coś słyszałęm że odbiornik i satelitka muszą być odpowiednio ułożone i końcówki antenek wystawać za model ale to trochę trudne bo nemo jest szersze sporo niż rozpiętość tych antenek. Czy jeśli zamknę całość w kadłubie to będzie coś nie tak?
Andych Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Wystawianie na zewnątrz jest konieczne tylko w przypadku kadłubów z włókna węglowego, w Twoim przypadku śmiało możesz je umieścić w środku. Zalecane jest, aby antenki były względem siebie pod kątem 90 stopni, osobiście jak tylko miejsce na to pozwala to montuję jedną w poziomie, a drugą w pionie.
Norbert Opublikowano 22 Września 2008 Autor Opublikowano 22 Września 2008 Super , dzieki za info , czyli tak łopatologicznie nadajnik ma miec antenki w poziomie a satelitka w pionie , dobrze rozumiem?
Andych Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Dobrze, z tym że mogą być również obie w poziomie jak brak jest miejsca. Ja przyjąłem takie rozwiązanie, jako zapewniające w każdym położeniu modelu optymalizację polaryzacji którejś z atenek.
Norbert Opublikowano 22 Września 2008 Autor Opublikowano 22 Września 2008 Super , no to zabieram się za przekładkę. Muszę poczytać jeszcze o tym sparowaniu z odbiornikiem nadajnika bo zapomniałem jak to szło. Czy jak już sparuje to muszę przekładając do innego modelu znowu to robić czy nie?
bartek-91 Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Tak pod każdy model trzeba zbindować nadajnik z odbiornikiem.
Gość Anonymous Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 No pod każdy model trzeba bindować ale każdy dodatkowy odbiornik. Raz zbindowany odbiornik przełożony do innego modelu będzie dalej działał. W DX6 odbiornik jest już zbindowany z nadajnikiem fabrycznie.
adi-000 Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Zalecane jest, aby antenki były względem siebie pod kątem 90 stopni :shock: w mojej instrukcji od odbiornika nic o tym nie piszą. Możesz napisać coś więcej na ten temat.
Andych Opublikowano 22 Września 2008 Opublikowano 22 Września 2008 Nie pamiętam jak jest w instrukcji do DX6i a nie mam teraz do niej dostępu, ale w mojej instrukcji do DX7 jest to wyraźnie prezentowane. ftp://153.19.156.122/ftproot/modelarnia/DX7/SPM2710_DX7_Manual.pdf A wynika to z tego że każda antena ma swoje strefy mniejszego krycia, ustawienie anten pod kątem niweluje to zjawisko.
Norbert Opublikowano 22 Września 2008 Autor Opublikowano 22 Września 2008 W instrukcji Dx6i jest to pokazane na obrazku. Właśnie znalazłem.
wa1ker Opublikowano 15 Października 2008 Opublikowano 15 Października 2008 Witam Ja swojego DX6i kupiłem w Singapurze fabrycznie był w MODE 1 trochę nad nim dziś posiedziałem i zrobiłem mu transformacje do MODE 2. Generalnie sprawa nie jest jakoś strasznie skomplikowana problem jedynie sprawia przełożenie trzech a właściwie to nawet dwóch bolców podnoszących sprężynkę (dosyć ciasno) reszta to banał i śmiga jak złoto 8) Cały zabieg bardzo podobny do transformacji Hitec flash 5 tylko więcej zabawy z bolcami :mrgreen: z tego co pamiętam w Hitec'u tego nie ma
Norbert Opublikowano 15 Października 2008 Autor Opublikowano 15 Października 2008 I zapomniales jeszcze o fakcie że wszelkie przelaczniki masz nie z tej strony co w radiu fabrycznie ustawionym na mode2. Ja sie nie podjalem zabawy samodzielnej bo po pierwsze nie umiem i balem sie zniszczyc a po drugie chcialem miec fabrycznie to za co zaplacilem. To tak jakby mi ktos przyslal merca... ale anglika i chcial mi powiedziec ze tym tez da sie jezdzic , no da sie , ale co mi z tego jak ja chce samochod z kierownica po lewej stronie?
motyl Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 I zapomniales jeszcze o fakcie że wszelkie przelaczniki masz nie z tej strony co w radiu fabrycznie ustawionym na mode2 A co to za rożnica ?? Przełączniki nie są jakoś specjalnie przeszkodą. najważniejsze są drążki "D
wa1ker Opublikowano 16 Października 2008 Opublikowano 16 Października 2008 Z przełącznikami sprawa wygląda tak że ze wszystkich ośmiu różnica jest tylko w czterech i wystarczy tylko je zamienić miejscami z ciekawości sprawdziłem i kable są wystarczająco długie tylko pozostaje pytanie ... po co??? Właściwie to wystarczy w dwóch zamienić wtyczki miejscami pozostałe dwa trzeba odkręcić i zamienić fizycznie z uwagi na przełącznik trenera który ze względów oczywistych jest troszkę inny oczywiście trzeba pamiętać jeszcze o zamianie naklejek z opisem przełączników . Jeszcze troszkę pokombinuję i zrobię sobie delikatne podświetlanie menu bo głównie latam wieczorami i nocą i lubię widzieć co tam mi się wyświetla Ale decyzja Norberta z wysyłką z powrotem do sklepu jest oczywiście w porządku jak nie chce się bawić z przekładką a biorąc pod uwagę że nie jest pewien czy da radę to zrobić uważam że to jedynie słuszna decyzja Pozdrawiam i do zobaczenia na polu 8)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.