rogi23 Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Witam, myślę, że już dojrzałem do oblotu extrima Stoję teraz przed wyborem pakietu, na oku mam lipol firmy pelikan, dokładnie TEN I tu pojawia się pytanie czy to wystarczy do wyważenia Extrima v1 oraz czy ten pakiet wyrobi przy takiej konfiguracji: 4x serwa hitec hs-55, silnik welgard a22/12/15 (max prąd 12A/60s), regulator welgard 18 A (prąd pracy ciągłej: 20A), śmigło apc 10x4,7, odbiornik hitec hfs-05ms. Wolę się upewnić bo Extrim to reprezentant mojego hangaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Powiem Ci tak Ja mam w eXtrimir v1 pakiet 2200mah o wadze 187 gram, silnik o masie około 79 g, serwa TowerProSG90, regulator 30 A (około 25 g, zaraz za silnikiem), śmigło APC 10x5, kołpak do tego (nie za ciężki, ale cięższy niż zwykła piasta). wszytko maxymalnie z przodu, bardziej z przodu się już nie da. Dorzuciłem jeszcze zaraz za silnikiem kilkanasicie gram ołowiu, i zmieniłem maskę z lekkiej na ciężką i dopiero się wyważyl na dźwigarze. Bez ołowiu i z lekką maską latał jak cie moge - takim Harrierem delikatnym, ale z wyważonym dźwigarem zaczyna się zupełnie inne latanie. Model staje sie bardziej przewidywalny, a ponadto nie wygląda już tak śmiesznie, z podniesionym przodkiem, tylko nabiera odrobiny powagi edited Dodam jeszcze, że do lotu wychodzi około 750 g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Czyli sugerujesz upchnąć tam coś o większej pojemności niż 1300... :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Stanowczo. Gadałem też z Ładziakiem przy okazji wizyty u niego i potwierdził mi moje obawy: eXtrim V1 był ciężki na :ass: (że niby ogonie, ale po to są emotki żeby ich używać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 18 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Czyli muszę trochę dozbierać i kupić coś takiego link Ktoś wie może jak się sprawują te pakiety? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 nie wiem jak inni ale ja w Extrimie V2 mam wyważenie 5cm za dźwigarem i model lata całkiem normalnie, nie ma dziwnych tendencji do latania Harrierem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.