rapier Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Czekajac na nowy silnik GWS-a ktory ma byc przed swietam w sprzedazy a ma byc dedykowany pod naped EDF30, postanowilem zbudowac jakiegos fajnego JETA A ze lubie niemieckie konstrukcje konca wojny padlo na poczatek na tego jednosilnikowego odrzutowca. Mysle ze projekt jest na tyle juz zaawansowany ze moge powoli zaczac odkrywac jego etapy A tak to sie zaczynalo: To tyle poki co. Teraz czeka mnie szpachlowanie i laminowanie 20g tkanina szklana. W tym momencie model wazy 22g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 A oto dalsza dokumentacja postepow prac. Wczoraj uporalem sie z kabinka. Pozdobnie jak dostep do turbiny, mocowanie jest na magnesach.Takie mocowanie sprawdza sie idealnie i zapewnia szybki dostep . Kabinke wykonalem z rekawa do pakietowania akumulatorow obkurczonego na kopycie balsowym. A tak prezentuje sie modelik ze wstepnie przymocowanymi statecznikami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Wiesz... Nie chcę Ci podpuszczać, ale widzę, że z tego można bardzo fajnie formę zdjąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 23 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 Nie chcę Ci podpuszczać, ale widzę, że z tego można bardzo fajnie formę zdjąć Spokojnie.Nie podpuscisz mnie i tak bo takowy pomysl uwazam za niebyt trafiony. Tutaj wszystko jest naprawde delikatne i aby zdjac forme to trzebaby to pozadnie zalaminowac, zaszpachlowac, kilka razy polakierowac, wypolerowac, itd. Strata czasu i pracy ktora byla zrobiona do tej pory. Jak bym chcial zdjac forme to zrobilbym jeszcze raz ale calosc pelna ze styroduru, oparta na wzdluznicy przekrojowej i pelnych wregach do korekty ksztaltu. Nie ma co tez zciagac formy bo model nie jest dokladnie taki jak oryginal w czesci przykabinowo dziobowej. JAk robic forme to juz jak nalezy . Po 2 zas skoro robiona mialaby byc forma to raczej nalezaloby przemyslec polaczenie skrzydel z kadlubem i odrazu wyprowadzic kawalki plata.Do tego jeszcze z prawdziwego zdazenia statecznik pionowy o profilu symetrycznym. Oczywiscie chodzi mi po glowie cos takiego bo laminatowy kadlubik takiego mikruska moglby byc zlejszy niz balsowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Świetnie Ci to wychodzi. Kiedyś Puskal miał takiego z depronu depronowy ta 183 na EDF55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janek Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Dobre! A znasz tą stronkę? http://www.luft46.com/fw/ta183-i.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Kiedyś Puskal miał takiego z depronu Wiem wiem. Odkad wyczailem Puskala na RCGroups jak prezentowal wlasnie tego ta183 to teraz regularnie rozmawiamy sobie Dobre! A znasz tą stronkę? http://www.luft46.com/fw/ta183-i.html No baaaa. To jedna z tych stron co trzeba je znac!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 24 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie chce Cie martwić, ale chyba zapomniałeś skrzydeł dorobić... :mrgreen: 8) Fajna konstrukcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie chce Cie martwić, ale chyba zapomniałeś skrzydeł dorobić... Eeeeee.... :? ..no....No tak, racja Spoko , spoko, Skrzydelka beda . Kadlubikowi zrobie kuku jak zalaminuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 25 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Poki co juz poprawiem przekroje kadluba i rownolegle chyba powstawac bedzie wersja rozmiarowo identyczna ale....z formy negarywowej. Dzis mam juz poukladane przekroje gdzie polaczenie kabiny z kadlubem jest jak nelezy. Caly szkielet bedzie wykonany ze sklejki 1mm a przestrzenie pomiedzy wregami wypelnie styrodurem. Potem juz pozostanie szlifowanie ku rozpaczy mojej Malzonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Sztuka dla sztuki moze , ale kabinka dostala aluminiowy szkielet. Jeszcze tylko odciac naddatki blaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.