PrzemoM Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Witam, Kupiłem sobie ładowarkę Turnigy z hobbicity: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7028&Product_Name=Turnigy_Accucel-6_50W_5A_Balancer/Charger Niestety, przeoczyłem, że trzeba też do niej kupić osobno zasilacz. Jaki i gdzie mozna kupic zeby sie nadawał? Wiem, że sa jakies stabilizowane i niestabiliozwane, kolega mowil ze moze bedzie pasowal impulsowy, ale nie jest pewien. A taki mozna by bylo kupic dosc tanio, widzialem na innym forum, ze ktos sprzedawal zasilacze od LCD po jakies 30zl. I czy taki zasilacz musi byc na 5A, czy moze byc mniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 12V 5A (lub wiecej pradowo na przyszlosc) z allecostam - zasilacz do LCD. ~30-40 zl wtyczka 5 x 2,5 x 12 (2,5 wazne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoM Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Dzieki za konkretna odpowiedz, bede cos takiego szukał. Chociaz wtyczke to moge sobie zmienic, wiec to pewnie nie ma znaczenia, bo taka jak trzeba kupie sobie za jakies 2 zl w elektroniku jakims. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ewentualnie stary zasilacz AT z komputera, w zupelnosi wystarcza. Temat byl juz kilkukrotnie poruszany w tym dziale pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja do imaxa B6 używam aktualnie zasilacza od czegoś tam 12 V i 3 A. Co prawda ładuje nim Lipola 3s 1800. ale daje radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoM Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Ja własnie mam jednego Lipola 2200mAh, a nie wiadomo czy kiedys nie bede ladowal wiekszych, wiec juz kupie jakies 5A. Widzialem dzisiaj na alledrogo jakis od LCD 12V, 5A za 29 zl, wiec calkiem rozsadne pieniadze. A zasilacz z AT tez bym musial kupic, pozatym wole jakis maly w zgrabnej obudowie niz takiego "klocka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoM Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 A wiecie moze jak jest przy tych ładowarkach Turnigy z zasilaniem? Plus jest w środku a minus na zewnątrz? Czy może odwrotnie? Kupiłem jakiś zasilacz od LCD, i nie wiem czy jej nie spale jak podłącze tak jak jest, a w instrukcji nie znalazłem informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Najprościej zapytać o to sprzedawcę ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Badz spojrzec na gniazdo, wydaje mi sie ze bylo oznaczone gdzie plus gdzie minus, choc jestem w pracy i nie widze teraz tej ladowarki. Plus w srodku, minus na zewnatrz. Jak w przypadku wiekszosci urzadzen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Plus w srodku, minus na zewnatrz. Jak w przypadku wiekszosci urzadzen. Tak jest w 99% przypadków. Spotkałem się jednak z połączeniem odwrotnym. Statystycznie podchodząc do sprawy, dawaj minus na zewnątrz i będzie ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Statystycznie podchodząc do sprawy, dawaj minus na zewnątrz i będzie ok . Hehehehehehe Wybaczcie, nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoM Opublikowano 8 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 To chyba właśnie tak jest w tym zasilaczu od LCD (plus w środku), ale też nie mam go przed oczami teraz. Przynajmniej nie będę musiał nic zmieniać. I ciekawostka a propos poczty polskiej i wysyłki tego zasilacza - zasilacz wysłany 7.10 i tego samego dnia był u mnie w domu! Jak to możliwe !?! Nie moge uwierzyć, że to było możliwe ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Tak jest w 99% przypadków. Specjalnie napisalem ze w wiekszosci bo spotkalem sie raz z plusem na zewnatrz - kasa fiskalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 na kazdym zasilaczu jest plakietka z symbolem gdzie plus a gdzie minus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Tak jest w 99% przypadków. Specjalnie napisalem ze w wiekszosci bo spotkalem sie raz z plusem na zewnatrz - kasa fiskalna Coś bliżej modelarstwa: gniazdo ładowania w MX-12 ma minus w środku, plus na zewnątrz :? Trzeba po prostu zawsze szukać oznaczeń na obudowie - prawie zawsze takowe są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Moja Futaba 9 (o ile pamietam) też tak ma EDIT: Racja, coś mi się pokręciło. Moja Futaba 9 ma oczywiście normalne zasilanie z + w środku. Moj stary Graupner MC-12 (teraz kolegi) ma odwrotnie... pewnie jak wszystkie Graupnery. Kurcze ładowałem go niedawno kablem od Futaby i podłączałem bananki odwrotnie - pewnie stąd mi się ubzdurało, że to futaba ma odwrotnie . Eeeech starość nie radość przepraszam za zamieszanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzp Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 No to czasem takich ładowarek (kabelków) nie podłączaj do "9" bo szkoda by jej było :F Futaba, jak zdecydowana większość ma + w środku a - na zewnątrz :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoM Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Niestety na ładowarce Turnigy nie ma takiego oznaczenia. Ani w instrukcji. Ale pewnie jak ktoś wyżej napisał + będzie w środku EDIT: Odpowiednia końcówka do zasilacza przylutowana - jak się okazało złącze jest standardowe, + w środku, - na zewnątrz. Ładowarka ładnie działa, polecam innym, tym bardziej, że cena 40$ jest jak myślę atrakcyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.