Karol93 Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Cześć Bardzo dawno mnie już tutaj nie było, ale wracam do naszego hobby pełną parą . Mam nadajnik MC-20 HOTT i czytałem ostatnio sporo o róznych problemach Graupnera. Czy jest to wszystko prawda ? Generalnie moje pytanie do was brzmi, jaką przyszłość czeka system HOTT ? Chciałem kupić kilka kolejnych odbiorników i zastanawiam się, czy nie okaże się za rok, że HOTTów już nie produkują i w momencie uszkodzenia np. nadajnika zostane z kilogramem drogich odbiorników . Mamy jakiekolwiek info ? Może sklepy coś mówią ? Pytam Was, bo wypadłem z obiegu i nie byłem przez ostatnie dwa lata na bieżąco z tym, co się dzieje na rynku. Futaba fajna sprawa, ale wolałbym nie musieć się przesiadać . Z góry dzieki za jakąkolwiek odpowiedź ! Pozdrawiam Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Karolu, ja co prawda nie mam dużego stażu w modelach RC i zbyt dużo nie polatałem, ale w marcu minął mi rok jak zakupiłem Graupnera. Kontakt z Graupnerem, łamanym niemieckim bez problemu. Szybko odpisywali. Załapałem się też na promocję - przy zakupie nadajnika (MZ-24Pro) dosłali mi gratis odbiornik GR-24 Jedynie czego mi brakuje to polskiej instrukcji obsługi (próbuję coś tam tłumaczyć ale czasu brak) oraz jakiegoś przedstawicielstwa w Polsce, takiego z prawdziwego zdarzenia, gdzie masz pytanie i odpowiedź. Wszystkiego trzeba się dowiadywać na forum. Przez ten rok, niezbyt intensywnego działania, nie miałem ani razu problemu z rozłączeniem połączenia. Znalazłem ostatnio jeden dość mocny problem który dzisiaj zgłosiłem do Graupnera i zobaczymy czy poprawią soft (o tym w osobnym temacie) Żeby zostać z kilogramem odbiorników to musiałyby paść wszystkie naraz. Teoretycznie do zrobienia a praktycznie ciężko. Tak więc jak już masz część sprzętu Graupnera to po prostu lataj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2018 Kolega z forum przetłumaczył instrukcje na pl, to że poszkaj blizniczego tematu i boisz do kolegi o przesłanie instrukcji. Soft by się przydał pl, ale to chyba są potrzebne pliki od producenta żeby tłumaczyć. Tak to sprzęt super, latam na Mz24 od roku i bez problemow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi