zoomek Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Witam. Właśnie rozpoczynam budowę zefirka. Wcześniej zostały wycięte wszystkie elementy depronowe oraz wręga silnika ze sklejki: Dziś dostałem paczkę z balsą listewkami itp. dzięki którym rozpocznę składanie. na bieżąco będę ukazywał postępy pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Powodzenia w budowie. Jakie wyposażenie do niego wsadzisz :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Witaj. Jaki to depron? 3mm rowkowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 5mm z delikatnymi rowkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Acha rozumiem.Pozdrawiam i życzę miłej budowy (nie tobie grzesiek ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dzięki. Tak ten depron to 5mm z delikatnymi rowkami oto dalszy postęp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Ty drukujesz całą instrukcję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 ten depron jest rowkowany z obu stron?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Drukować drukuje bo nie lubię sklejać modeli i patrzeć na monitor lepiej mi patrzeć na kartkę ale drukuje tylko to co może mi się przydać. Ten depron jest rowkowany z jednej strony ale przy przerysowaniu kadłuba na depron nie zwróciłem uwagi że przecież będzie to obicie tej części która rysuje i tak wyszło że po jednej stronie kadłub gładki a po drugiej z rowkami :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Nooo ładnie A co do drukowania, to nie szkoda ci tuszu? A jakie wyposażenie otrzyma Zefirek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Tuszu nie jest szkoda bo i tak bardzo mało drukuje a mam ustawione na najsłabsza jakość więc niewiele pobiera tuszu. Co do wyposażenia: silnik:http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5112&Product_Name=Brushless_Outrunner_TowerPro2409-18_1000kv_/_180W Regulator:http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=656 serwa tradycyjnie :wink: : http://www.aarchobby.com/shop/images/9g%20towerpro%20servo%20re.jpg odbiornik:http://www.hoopla.pl/images/action/MODESKCBE0006_l.jpg to chyba wszystko a co do nadajnika to niestety z braku większych funduszy będzie to 4 kanałowy nadajnik e-sky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Jak tam prace nad modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Skrzydełko już schnie :mrgreen: od dziś zaczynam zamawiać elektronikę i prace posuną się dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Nie zapomnij kupic smigiel, prop savera, ew. przedluzek do serw, bowdena, orczykow i goldow. O tym latwo zapomniec a pozniej nie pozostaje nic innego niz klepac sie po glowie. Osobna wysylka kosztuje wiecej niz te czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Tak wiem. mam już bowdeny orczyki. Też bym o tych rzeczach zapomniał gdyby nie kolega Grzechu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Skrzydło skończone a przy nim kadłub przy którym narazie nie mogę zrobić nic więcej bez elektroniki :wink: a i mam pytanie co myślicie o zrobieniu zawiasów z dyskietki?? Widziałem gdzieś na forum i podobno są lepsze niż zawiasy z taśmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Zawiasy z dyskietki są ok. Oskrob tylko papierem ściernym powłokę z dyskietki, bo CA będzie słabo trzymało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 10 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Ok dzięki że powiedziałeś bo bym skleił normalnie i by mi potem poodpadało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Pewnie by nie odpadło, szczególnie w lekkim modelu. Ale po oskrobaniu klejenie jest pewniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muszes Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Jak tam dalsze prace przy pierwszym modelu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.