zoomek Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Witam. Właśnie rozpoczynam budowę zefirka. Wcześniej zostały wycięte wszystkie elementy depronowe oraz wręga silnika ze sklejki: Dziś dostałem paczkę z balsą listewkami itp. dzięki którym rozpocznę składanie. na bieżąco będę ukazywał postępy pracy.
Shin Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Powodzenia w budowie. Jakie wyposażenie do niego wsadzisz :?:
Kamil6593 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Witaj. Jaki to depron? 3mm rowkowany?
Kamil6593 Opublikowano 1 Października 2008 Opublikowano 1 Października 2008 Acha rozumiem.Pozdrawiam i życzę miłej budowy (nie tobie grzesiek )
zoomek Opublikowano 1 Października 2008 Autor Opublikowano 1 Października 2008 Dzięki. Tak ten depron to 5mm z delikatnymi rowkami oto dalszy postęp
Kwasiu Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 ten depron jest rowkowany z obu stron??
zoomek Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 Drukować drukuje bo nie lubię sklejać modeli i patrzeć na monitor lepiej mi patrzeć na kartkę ale drukuje tylko to co może mi się przydać. Ten depron jest rowkowany z jednej strony ale przy przerysowaniu kadłuba na depron nie zwróciłem uwagi że przecież będzie to obicie tej części która rysuje i tak wyszło że po jednej stronie kadłub gładki a po drugiej z rowkami :rotfl:
Shin Opublikowano 2 Października 2008 Opublikowano 2 Października 2008 Nooo ładnie A co do drukowania, to nie szkoda ci tuszu? A jakie wyposażenie otrzyma Zefirek?
zoomek Opublikowano 2 Października 2008 Autor Opublikowano 2 Października 2008 Tuszu nie jest szkoda bo i tak bardzo mało drukuje a mam ustawione na najsłabsza jakość więc niewiele pobiera tuszu. Co do wyposażenia: silnik:http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5112&Product_Name=Brushless_Outrunner_TowerPro2409-18_1000kv_/_180W Regulator:http://unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=656 serwa tradycyjnie :wink: : http://www.aarchobby.com/shop/images/9g%20towerpro%20servo%20re.jpg odbiornik:http://www.hoopla.pl/images/action/MODESKCBE0006_l.jpg to chyba wszystko a co do nadajnika to niestety z braku większych funduszy będzie to 4 kanałowy nadajnik e-sky
zoomek Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 Skrzydełko już schnie :mrgreen: od dziś zaczynam zamawiać elektronikę i prace posuną się dalej.
diem Opublikowano 9 Października 2008 Opublikowano 9 Października 2008 Nie zapomnij kupic smigiel, prop savera, ew. przedluzek do serw, bowdena, orczykow i goldow. O tym latwo zapomniec a pozniej nie pozostaje nic innego niz klepac sie po glowie. Osobna wysylka kosztuje wiecej niz te czesci
zoomek Opublikowano 9 Października 2008 Autor Opublikowano 9 Października 2008 Tak wiem. mam już bowdeny orczyki. Też bym o tych rzeczach zapomniał gdyby nie kolega Grzechu,
zoomek Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 Skrzydło skończone a przy nim kadłub przy którym narazie nie mogę zrobić nic więcej bez elektroniki :wink: a i mam pytanie co myślicie o zrobieniu zawiasów z dyskietki?? Widziałem gdzieś na forum i podobno są lepsze niż zawiasy z taśmy.
cobra Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Zawiasy z dyskietki są ok. Oskrob tylko papierem ściernym powłokę z dyskietki, bo CA będzie słabo trzymało.
zoomek Opublikowano 10 Października 2008 Autor Opublikowano 10 Października 2008 Ok dzięki że powiedziałeś bo bym skleił normalnie i by mi potem poodpadało
cobra Opublikowano 10 Października 2008 Opublikowano 10 Października 2008 Pewnie by nie odpadło, szczególnie w lekkim modelu. Ale po oskrobaniu klejenie jest pewniejsze.
muszes Opublikowano 12 Października 2008 Opublikowano 12 Października 2008 Jak tam dalsze prace przy pierwszym modelu :?:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.