zoomek Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Jak narazie to mam zaczętą kratownice w dziobie. Miałem w planach w tym miesiącu oblatać model ale niestety nie dam rady się w funduszach wyrobić i muszę czekać na następne kieszonkowe Do tej pory mam już kupiony nadajnik e-sky i kwarce. Może ma ktoś odsprzedać jakiś używany regulator do silnika który podałem wcześniej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 16 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Wzmocnienie dziobu skończone nie patrzcie na ten otwór we wrędze :oops: ponieważ nie miałem czym wyciąć a robiłem to nożem do tapet i młotkiem wyszło bardzo nie starannie, ale inaczej nie dałem rady tego zrobić . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Dałeś jakieś zdjęcie? Bo u mnie nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 16 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Zrobiłeś lipe z tymi rowkami po 1 stronie... nie lepiej było użyć więcej zielonego paskudztwa i zrobić jeszcze raz tą 1 stronę dobrze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 :oops: nie wiem czemu zdjęcia nie dodało ale już poprawione. A z tymi rowkami to się taśmą zaklei a i będzie dobrze :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Właśnie dostałem nadajnik. :mrgreen: i Mam pytanie czy ktoś wie może które "dziurki" w wyjściu są "+" a która "-" ponieważ nie mam funduszy na kabel USB a łatwo można go zrobić z jakiegoś USB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 O jakie dziurki się pytasz? W nadajniku czy odbiorniku? Chcesz z byle kabelka zrobić kabel USB? To ma być do symulatora czy do czego? Jak potrzebujesz do symulatora to musi to być specjalny kabel z elektroniką w środku. Strasznie nieprecyzyjnie piszesz. Jeśli nie wiesz jak coś nazwać to wstaw zdjęcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Właśnie chodziło mi oto żeby przerobić kabel usb na kabel do aparatury szkoda że niemożna zrobić samemu kabla ,a ma ktoś może pożyczyć kabel do nadajnika e-sky 0404 na okres jakiegoś miesiąca?? oczywiście pokryje koszty przesyłki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Mam już silnik i serwa więc prace trochę się posunęły zrobiłem już półeczkę na serwa. I zamocowałem łoże silnika do wręgi a następnie posmarowałem klejem i przykleiłem mocno izolacją aby się dobrze docisnęło. Z racji że po zamocowaniu silnika kable nie sięgają za 2 wręgę a nie mam jeszcze regulatora zrobiłem takie drzwiczki abym mógł podłączyć regulator pod silnik bez większych kombinacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Nie lepiej było łoże silnika przykręcić. Nie wiadomo jak klejenie będzie trzymać. Orczyki serw mają ogromną szansę na kolizję ze sobą. Nie wiem jaki masz nadajnik ale albo zostanie ci zrobić ograniczenia ruchu serw albo skrócenie orczyków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Lub po prostu jedno serwo umieścić trochę wyżej żeby nie było kolizji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Ja właśnie zrobiłem tak jak kolega Piotrek_f3j/m mówi jedno serwo jest zamocowane pod półką a drugie nad macie dokładniejsze foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Na dzień dzisiejszy samolot jest gotowy do oblotu Pozostało tylko okleić skrzydło i zakupić odbiornik i regulator. Dziś popracuje nad podwoziem może przyjdzie mi do głowy coś jeszcze co można zrobić przy modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skojon Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ehh, zazdroszczę ci, ja na mojego Zefirka dopiero zbieram pieniądze Czy mi się wydaje, czy skrzydła są połączone na "płasko"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Zdaje się tobie ponieważ na tym akurat zdjęciu tak to wygląda. wszystko jest zrobione zgodnie z planami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A czy ten prop saver nie jest za bardzo wsadzony w model. Może się śmigło nie złożyć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 A używałeś propsavera? :roll: Jeśli śrubki odstają tak by gumkę wcisnąć już to śmigło na 100% się założy Zauważ że śmigło "opiera" się na propsaverze... :wink: Tylko że ten propsaver z fotki jakiś dziwny mi się wydaje :mrgreen: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Jaki propsaver, toć to mocowanie silnika, dzwonka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zoomek Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Macie fotek zamocowanego silnika żeby nie było że śmigło mi się złoży itp. wszystko jest zrobione jak powinno. Nie że ja się wymądrzam ale następnym razem przyjrzyjcie się poczytajcie i dopiero piszcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shin Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Aha, spoko. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.