Skocz do zawartości

I znowu Zefirek ... ;)

zoomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak narazie to mam zaczętą kratownice w dziobie.

Miałem w planach w tym miesiącu oblatać model ale niestety nie dam rady się w funduszach wyrobić i muszę czekać na następne kieszonkowe

Do tej pory mam już kupiony nadajnik e-sky i kwarce.

Może ma ktoś odsprzedać jakiś używany regulator do silnika który podałem wcześniej??

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wzmocnienie dziobu skończone nie patrzcie na ten otwór we wrędze :oops: ponieważ nie miałem czym wyciąć a robiłem to nożem do tapet i młotkiem wyszło bardzo nie starannie, ale inaczej nie dałem rady tego zrobić .

b50a42d81085b0c1.jpg

Opublikowano

Właśnie dostałem nadajnik. :mrgreen: i Mam pytanie czy ktoś wie może które "dziurki" w wyjściu są "+" a która "-" ponieważ nie mam funduszy na kabel USB a łatwo można go zrobić z jakiegoś USB.

Opublikowano

O jakie dziurki się pytasz? W nadajniku czy odbiorniku? Chcesz z byle kabelka zrobić kabel USB? To ma być do symulatora czy do czego? Jak potrzebujesz do symulatora to musi to być specjalny kabel z elektroniką w środku. Strasznie nieprecyzyjnie piszesz. Jeśli nie wiesz jak coś nazwać to wstaw zdjęcie.

Opublikowano

Właśnie chodziło mi oto żeby przerobić kabel usb na kabel do aparatury szkoda że niemożna zrobić samemu kabla :(

,a ma ktoś może pożyczyć kabel do nadajnika e-sky 0404 na okres jakiegoś miesiąca?? oczywiście pokryje koszty przesyłki.

Opublikowano

Mam już silnik i serwa więc prace trochę się posunęły zrobiłem już półeczkę na serwa.

738bfc3cab7563fe.jpg

I zamocowałem łoże silnika do wręgi a następnie posmarowałem klejem i przykleiłem mocno izolacją aby się dobrze docisnęło.

b7637d43c99845a6med.jpg

Z racji że po zamocowaniu silnika kable nie sięgają za 2 wręgę a nie mam jeszcze regulatora zrobiłem takie drzwiczki abym mógł podłączyć regulator pod silnik bez większych kombinacji.

Opublikowano

Nie lepiej było łoże silnika przykręcić. Nie wiadomo jak klejenie będzie trzymać. Orczyki serw mają ogromną szansę na kolizję ze sobą. Nie wiem jaki masz nadajnik ale albo zostanie ci zrobić ograniczenia ruchu serw albo skrócenie orczyków.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy samolot jest gotowy do oblotu :D

4622dd629aeb1187.jpg

Pozostało tylko okleić skrzydło i zakupić odbiornik i regulator.

Dziś popracuje nad podwoziem może przyjdzie mi do głowy coś jeszcze co można zrobić przy modelu.

Opublikowano

A używałeś propsavera? :roll: Jeśli śrubki odstają tak by gumkę wcisnąć już to śmigło na 100% się założy Zauważ że śmigło "opiera" się na propsaverze... :wink: Tylko że ten propsaver z fotki jakiś dziwny mi się wydaje :mrgreen:

Pozdrawiam

Opublikowano

a2efd1ecad874d06.jpg

Macie fotek zamocowanego silnika żeby nie było że śmigło mi się złoży itp. wszystko jest zrobione jak powinno. Nie że ja się wymądrzam ale następnym razem przyjrzyjcie się poczytajcie i dopiero piszcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.