Apathor Opublikowano 17 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 Nie chodzi o wyższy standard ale o utrzymanie domostwa w normalnym stanie. Przyłączam się do tej opinii (nt. Szkoły Szybowcowej). Z biegiem lat widać, ze występuje tam eksploatacja rabunkowa na nieruchomości. Dlaczego tak jest? Nie wiem, nie wnikam, jestem tam tylko gościem raz w roku. Natomiast w tym sezonie bezradność kierownictwa Szkoły dotknęła nas, modelarzy, najdotkliwiej od kiedy pamiętam. W zaplanowanej imprezie, jaką jest Piknik Modelarski oczekujemy od Szkoły tylko trzech rzeczy: kawałka hangaru na modele, ToyToya i wykoszonego pasa startowego. Z każdym rokiem pas startowy jest w coraz gorszym stanie. Od jesieni grasują tam dziki. Przed piknikiem, niewielki pas startowy został wykoszony w czwartek po południu. Nie było żadnego walcowania/wyrównania terenu. Wykoszony(?) fragment zalegały zwały zmielonej trawy. Strefę wystawy modeli wydeptaliśmy sami. Lądowanie poza wykoszonym pasem, bezpiecznie mógł wykonać jedynie model klasy Fokkera od Piotra. Proszę popatrzeć na zdjęcia z lat poprzednich, wykoszone i zwalcowane było praktycznie cale lotnisko. I tu jest zadanie dla organizatora na kolejny sezon. Wymusić/wyżebrać/dopilnować przygotowania lotniska już tydzień przed piknikiem. Bez tego, część modelarzy zrezygnuje z przywożenia ciekawych modeli ze względu na potencjalne uszkodzenia. Urok góry Żar wynagradza wiele. Dla tych widoków jadę tam co roku. Pytanie, czy w przyszłym roku polatam tylko styropianem... Dla Marka podziękowania za organizacje imprezy. Mam nadzieję, że nasze uwagi pomogą mu w coraz lepszej organizacji tej imprezy w przyszłych sezonach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kossimon Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Nie zauważyłem, że jest drugi wątek, swoje zdjęcia wrzuciłem tutaj: http://pfmrc.eu/index.php/topic/70964-piknik-modelarski-%C5%BCar-2018/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi