Bruno266 Opublikowano 27 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2009 Dzięki wielkie właśnie o coś takiego mi chodziło.. Mam nadzieję że prawde pisza że nitrocellon sie nie skrapla po wewnętrznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 zawsze możesz kupić sobie folie o ala materiał solartex itp zobacz na tigerka Pawła bez malowania masz gotowca .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakon Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 mam oryginalne plany RWD-5 z 1967 r., ale nie mam opisu do nich. Jeżeli ktoś ma to czy można prosić o przesłanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz.pl Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Chodzi o ten opis z książki W.Shiera? Ministaurowe lotnictwo? mam mogę zeskanowac i wysłać. Może być skan aparatem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogi99 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 mam oryginalne plany RWD-5 z 1967 r., ale nie mam opisu do nich. Jeżeli ktoś ma to czy można prosić o przesłanie. Witam Zajrzyj tu http://www.alehar.aplus.pl/artykuly_rwd5.html to powinno pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 zawsze możesz kupić sobie folie o ala materiał solartex itp zobacz na tigerka Pawła bez malowania masz gotowca .... Po dłuższej nieobecności - prace nad RWD wznowione !!! Zakupiłem folie solartex - satynowy srebrny. bardzo fajnie się nia kryje . THX Kamyczek. Kadłub juz skończony przygotowuję go do oklejania. Planuje pociągnąć listewki Balsalokiem - sprawdziłem doświadczalnie że lepiej przykleja się filia do balsy i sklejki. Ale jak dotąd nie mam pomysłu jak wykombinować naped SW i SK Ster kierunku planuję zrobić na linkach stalowych serwo FUTABA S 3003 (powinno wystarczyć ?) wyprowadzonych poza wręgę kadłuba w rurce mosięznej - tak jak jest w oryginalnych planach . natomiast nie mam pomysłu na ster wysokości. Mam problem - ster jest dzielony i planowałem robić sterowanie niezależne na każdą połówkę jakimiś popychaczami. do napędu chcę wykorzystać 1 serwo. Ale sam nie wiem jak to wykombinować. a nie chce dawać łącznika SW z drutu. Może macie jakieś pomysły bo moje się skończyły a zanim to rozwiąże wsztrzymac się muszę oklejaniem. Niedługo zdjęcia Pozdrawiam i prosze o jakies pomysły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Możesz wykonać albo na linkach jak ster kierunku, albo dać sztywne popychacze. Czyli z jednego serwa jeden poychać idzie do dźwigni mocowanej na dolnej płaszczyżnie np prawej cześci steru, a z drugiego ramienia idzie popychacz do dźwigni mocowanej na górnej pow. lewej połowy steru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruno266 Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Tak właśnie wymyśliłem jak rozwiązać problem. Popychacz to rurka węglowa 4 mm z wklejonym drutem stalowym 2 mm klejone i wiązane żywicą. do tego dolutowane snapy kulowe dla zmniejszenia luzu na popychaczu. A w ogonie rurka mosiężna do której na zewnątrz kadłuba dolutuje dzwignie napedu SW dla każdej połówki oddzielnie . Ma szanse to działać bezproblemowo? EDIT:Poprawiłem linki do zdjęć. Osa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Może być i "Y" na pow. dolnych. Jesli popychacze sztywne - nie linki - to połączenie jest sztywne. W efekcie raczej nie możliwe by połowy steru mogły pracować niezaleznie od siebie. Precyzyjne ich wyzerowanie też nie jest problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acrolucky Opublikowano 1 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2010 jak tam postępy w budowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.