kreis84 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Pozwoliłem sobie wydzielić ten offtopiczny fragment z tematu o Spitfirze z DeAgostini. Teraz śmiało go kontynuujcie - Ładziak. ok, bla bla, model jest do bani, bla bla bla nie kupujcie go, bla bla bla, kupcie sobie latawiec bla bla bla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 kupcie sobie latawiec Wiesz że to nie jest głupie? Zima się zbliża, karnety na wyciąg drogie a deska czeka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Kreis otoz probowalismy dzisiaj kupic, obskoczylem kilka marketow dzisiaj i ni bylo nic fajnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Nie no po marketach to tylko zabawki można znaleźć, coś fajnego to w wyspecializowanym sklepie trzeba szukać. Ale ja prędzej bym się zastanawiał nad budową. Oczywiście nie chodzi mi o takie w kształcie para-lotni, tylko skrzynkowe, będzie czas, będą chęci, może będzie latawiec Ale kończmy tego offtopa bo modów to u nas obrodziło ostatnio, tak po jednym punkciku od każdego i ban będzie XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Kup w necie - polecam Gokites.co.uk Spotkalem goscia na pikniku tu w englandii, i wzialem Diablo - lata super, a porownania do takiego z marketu - brak. Ok - oba lataja - ale roznica w sterowaniu i precyzji - kolosalna. Pomyslec, ze ten moj z dolnej polki jest raptem ok 40 funtow mnie kosztowal, a mialem chrapke na takiego za 110 - niestety byl to piknik modelarski i zdazylem zakupic "pare" pierdolek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Ale ja chce latawiec zeby cos mi sie wznioslo w powietrze jak bedzie taki wiatr ze nie odwaze sie juz samolotem wzbic. Nie mam zadnych oczekiwan procz tego by skrecal czasem gdy mu kaze O precyzji tutaj nie ma sensu mowic hyhy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 musisz wiec szukac tych przeznaczonych do latania w huraganie, czesciowo sa zbudowane z jakiejs siatki, wiec przepuszczaja duzo wiatru ... Za to w "normalny" dzien aby polatac - to tylko za samochodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 No i pieknie, ja nie latam samolotem tylko jak drzewa łamie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Latawiec komorowy o powierzchni 5m2 przy wietrze ok 6-7m/s spokojnie podnosi moje cztery litery w powietrze.Troche sie w to bawie od kilku miesiecy.Obecnie posiadam 5m2 Blaze i 6m2 Ace.Ta szostka podnosi na kilka metrow przy wietrze 5-6m/s.Zalezy od wagi.Mialem 1,5m2 3m2 7m2.Latawce kupujcie tylko dobre.Obecnie w stosunku do ceny najlepsze sa Pansh'e.Mozna kupic w Polsce badz w Chinach bezposrednio. Nie kupujcie w marketach bo szkoda kasy. Taka "piątka" ma ok.4,5 rozpietosci ponad 1m szer.Linki wytrzymalosci 180kg o dlugosci 25m.Oczywiscie latawki sa czterolinkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 a ile kosztuja? jakis link do sklepu (PL i CHRL) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Tutaj Marcin pisze o swoim latawczyku: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7343 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Prosze Was bardzo sklep w Polsce: www.agrafos.com i w Chinach www.panshkite.com .Polecam zakup w Chinach,maks 4 dni i paczka w domu i taniej niz na miejscu.Zamowilem juz cztery paczki lacznie i wszystkie przeszly bez cła i podatków.Jakbyscie potrzebowali rady przy zakupie to piszcie.Cos sie do wagi dobierze.Mimo,że zaczalem w 2008 roku to troche tych latawek przerobilem:Chuck 1,5m2, Blaze 5m2,Blaze 7m2,Ace 5m2,Ace 6m2, Ace 7m2,Legend 3m2,Legend 4,5m2.Takze na temat Pansh'ów cos tam wiem. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Niestety tych najwyzszych nie mam uchwyconych ale moze ktos sie zaszczepi tym sportem.Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Raffik, jak chcesz ''na już'' to wal do Gliwic do Decathlona - tam mieli jakieś latawce komorowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 W Decathlonie maja faktycznie Tribord'y latawce komorowe ale nic o nich nie wiem i nic tez o nich nie czytalem.Niestety ich cena jest napewno wyzsza niz Pansh'ów a jednak Pansh ma juz dobrą renomę.Takze Decathlon to tylko jak kogos pili strasznie i ma hajs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Sprawdzilem.W Decathlonie Tribord 4,5m2 kosztuje azzzz 739zl a w Agrafosie Blaze 5m2 409zl.Takze za roznice cen mozna miec prawie drugiego Pansh'a. Zdjątko przedstawia Chuck'a 1,5m2 na tle Pansh'a Blaze 5m2 (nie zmiescil sie caly w kadrze).Tak dla porownania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja różnicy nie widzę w cenie np. taki Ace w chinach kosztuje 180$ co daje ~420zł + wysyłka a w Polsce kosztuje 450zł... więc możliwe że nawet i taniej, w zależności od kosztów wysyłki z Chin... A latawiec świetna sprawa tylko droga... Ale może powyprzedaję wszystko co niepotrzebne, Flasha + 3 pakiety zostawię, i niewiele zostanie do skombinowania.. A dla osoby poniżej 70kg, kompletnie początkującego, to który z tych Panshów? Chodzi o skoki, jakieś przeloty nad ziemią, może nawet snowboard i takie sprawy 5m wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Widzisz jakbys uwaznie poczytal na stronie panshkite.com to bys sie dowiedzial ze cena w dolarach jaka widnieje na stronce ZAWIERA koszty wysylki kurierem. Ale roznica i tak niewielka.Kiedys byla wieksza.Niewazne. Do twojej wagi mozesz smialo brac 5m2.Polecalbym Blaze 5m2.Jesli chcesz cos ostrzejszego to Ace 5m2.Ace moze Cie juz ladnie sponiewierac przy wadze 70kg.Oczywiscie zalezy od wiatru.A Ace potrzebuje dobrego wiatru bo latwo sie zwija i trudno mu utrzymac profil przy slabym wietrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreis84 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Czyli dla początkującego jednak lepiej Blaze'a 5m2? Jak on sobie radzi z wagą ~80kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Przy takiej wadze to zabawa na Blaze 5m2 zaczyna sie od 6m/s wiatru.Takze na poczatek spoko.Mozesz smiało w to wchodzic.Ja tyle waże i zakupilem "piatke" na poczatek (oprocz tej malej "półtorówki,która mialem wczesniej). Na poczatku to oczywiscie byl szok ale z nabieraniem doswiadczenia szybko sie taka 5 ogarnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.