CichyBart Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Hej, Czyżbym załatwił pakiet na amen? Zostawiłem w okularach pakiet 2S, 1300mAh. Teraz sprawdziłem miernikiem, wychodzi 2.7V na wtyczce XT60. Z wtyczki balancera nie jestem w stanie sprawdzić moim sprzętem tak na szybko. Coś jeszcze da się z tym zrobić, prócz utylizacji, ew. gdzie to zutylizować? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Spróbować reanimować zawsze można. Programem ni-mh na 0.1A. I z palcem na przycisku stop patrzysz jak rośnie napięcie. Jak pomimo ładowania po 5 - 15 minutach napięcie nie wstanie do 3.3V na cele to tylko do kosza. Dzisiaj reanimowałem pakiet który miał 2.6V na celi. Po 5 minutach ładowania każdego ogniwa oddzielnie na programie NiMh 0.2A napięcia wstały do 3.3V. Po tym podłączyłem do balancera Hyperion LBA10 i normalnie "zestoragowałem" = podładowałem do stanu Storage. Pakiet żyje Natomiast ostatnio padł mi pakiet - rozładowałem do zera zera takiego prawdziwego po 1 dniu podłączenia żarówki aż na mierniku było 0.3V. Odciąłem przewody, zawinąłem taśmą izolacyjna i zaniosłem do punku gdzie zbierają baterie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 ...ew. gdzie to zutylizować? PSZOK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CichyBart Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Pszok? Google i wszystko jasne. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi