Matijus Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Witam. Czy ktoś może wie dlaczego nie działa trym gazu przy skrajnie położonym drążku? jak leciutko podniosę wtedy zaczyna działać. Jest to trochę nie komfortowe gdy przychodzi do lądowania.
enter1978 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Ja średnio panuję nad tym radiem , mimo że obsługa jest łatwa i przejrzysta. A miałem to samo podczas oblotu ostatniego modelu, nie dało sie zdjąć gazu , bo trymer nie działał , i przez kilka dni model gasiłem przed lądowaniem bo inaczej się nie dało. Pomogło zmienienie end point w 3 kanale przestawiłem skrajną wartość i teraz mogę trymerem nie tylko zwolnic obroty jest tak duży zakres regulacji że jak by było trzeba to da się trymerem nawet zgasić silnik.
Matijus Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Niestety u mnie to nie działa. Kiedyś miałem zmiksowane z pokrętłem, ale nie wiem czemu teraz już to nie działa, tzn nie mogę tego ustawić.
Matijus Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Udało mi się rozgryźć co najwyżej z tym pokrętłem. Napiszę jak by ktoś szukał. Trzeba ustawić pokrętło jako master a gaz jako slave.
Rekomendowane odpowiedzi