romciu Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Witam, czy można z depromu rowkowanego zrobić stateczniki i stery do modelu? Z gory dzienkuję za odp Zmieniłem temat na bardziej czytelny i nie powodujący łysienia u Pegaza. Treść postu pozostawiłem bez zmian. Ładziak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Ja tak robiłem ale oklejałem je taśmą pakową, więc rowki znalazły się pod poszyciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 A ja papierem do kanapek. Jako kleju użyłem wikolu. Też zdaje egzamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 5 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 dzięki też tak spróbuje ale mam jeszcze deprom 3 mm i gdybym skleił 2 arkusze i wycią stateczniki i stery czy mogło by tak być(całość była by trochę grubsza niż 6mm)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Można.A co do rowków na statecznikach to mogą być albo nie , bowiem to nie wpłynie na lot ani trochę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Ja przepraszam ... ale jak ja jeszcze raz zobaczę deproM zamiast derpoN-u ... to wyłysieję do końca ... Poza tym Romciu ... a może tak byś odwiedził Powitalnię ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Pegaz, jak Ci jutro wkleje zdjęcie to wyłysiejesz... na jednej z okładek chyba przeglądu modelarskiego pisze że są w nim plany Depromowego elektryka :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Wiem ... też je mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 5 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Hehe ;D nie wiedziałem że deprom powinno się pisać depron A co do odwiedzenia powitalni to jak będę miał czas to postaram się tam zawitać. Wracając do tematu rowków Kamil napisał, że nie ma to znaczenia gdy zastosujemy taki materiał do budowy stateczników (wierzę na słowo) a jak to się ma do samych sterów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Wracając do tematu rowków Kamil napisał, że nie ma to znaczenia gdy zastosujemy taki materiał do budowy stateczników (wierzę na słowo) a jak to się ma do samych sterów? Nie bardzo zrozumiałem ale odpowiem tak jak zrozumiałem.Otóż z depronu 3mm można robić stateczniki i to że są od dołu rowki to nic nie wpłynie na lotność.A stery można też robić z 3mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ja tez stosuje taką technikę.W moim akrobaciku mam sklejone dwie 3 do siebie poziomo i to mi daje większą sztywność statecznika.Polecam edit: Robie tak w przypadku statecznika poziomego jak i pionowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ogólnie depron rowkowany się spokojnie nadaje nawet na cały samolot. Rowki nie przeszkadzają , można się starać wykonać model tak by był jak naj mniej widoczny stroną rowkowaną. Mój zefirek powstał cały z 6mm zielonego jednostronnie rowkowanego depronu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romciu Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Tak tak mój model też jest wykonany z depronu rowkowanego(o wiele taniej) ale zastanawiałem się jak zrobić stateczniki bo specjalnie nie będę zamawiał bo szkoda mi kasy i jednak skleje 2 sztuki depronu 3 mm i sprawa załatwiona. Dzieki za zainteresowanie tematem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 I jeszcze jedne moje przeżycie z depronem :devil: Uważaj jaki kupujesz ! Bo ja kupiłem raz 10 sztuk to okazało sie potem ze jak go sklejałem to sie wypalał przez super glue :evil: Potem porównałem te etykietki to była tam jakaś drobna różnica w oznaczeniu ale juz teraz nie pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 No normalne ze SG go wypala , do tego sie przeciez nie uzywa SG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek2220 Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 ...do tego sie przeciez nie uzywa SG. Nie wypala niektórych Miałem juz trzy rodzaje zielonnego i żadnego nie wypalił.Potem kupiłem szary ( matowy ) tez nie wypalił a innym razem kupiłem właśnie 10 sztuk szarego ( z połyskiem :devil: ) no i tu była tragedia Naszczęscie jakoś mi sie udało zrobić ale było bardzo ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Może miałeś inny klej (CA do pianek)? Nie spotkałem jeszcze izofloru, któryby można było kleić zwykłym CA (nie przeznaczonym do klejenia pianek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.