Tomek Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 W niedzielę, rozkoszując się pięknym dniem, odbyło się zakończenie sezonu 2008 w Lubartowie. Odbył się mały kameralny piknik modelarski. Przyjechali koledzy z Kraśnika, Radzynia lublina i ja jedynak (na razie ) z Puław. W sumie chyba 22 osoby. Oczywiście odbyło się spisanie kanałów z którego wynikło że nikt nikomu nie przeszkadza ,tak więc każdy do lotu przygotowywał się jak chciał i kiedy chciał. Koledzy z Krasnika zwlekli jak zwykle swoje duże maszyny, a kolega Paweł dodatkowo benzynowy samochodzik RC (samochodzik - raptem 12kg wagi !!!) Atrakcją były jak zwykle loty Darka czeszącego trawę sterem kierunku, ale oprócz tego latał też przepiękny dwupłat (też kolegi z Kraśnika) Kolega Kogutos jak zwykle wyjął 2 spadochrony i tym sposobem całe lotnisko miało sporo zabawy pomiędzy lataniem,opowiadaniem "poważnych modelarskich tematów" a użeraniem się z latawcami. W okolicach 17 wszyscy głodni jak wilki rzuciliśmy się do grila i kiełbasek z ogniska. Pomimo świetenej atmoswery i zabawy zimno zmusiło nas do opuszczenia płyty lotniska. Niektórzy rozjechali się do domów, inni zwalili się do Bogdana do Artexu na cieplutką kawkę . Przy okazji wizyty w Artexie zapoznałem się z ich nowymi modelami które powinni niedługo wdrożyć do produkcji ( ale te opisze w innym wątku). Podsumowując jak zwykle w Lubartowie , bardzo udana impreza, niesamowicie fajna atmosfera panująca na lotnisku , do tego zgrana paczka modelarzy, czyli cały dzień świetnej, bezstresowej zabawy. P.S. Zdjęcia wrzucę popołudniem jak wrócę z pracy.
rabbitlkr Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Póki co mam aby jedna fotkę z Lubartowa. Tak na rozgrzewkę Poźniej dodam więcej.
darkarll Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 trzeba było model pogłaskać bo dobrze się sprawował
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.