wojcio69 Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Witam Pytanie jakie zadam może wydać się banalne ale... Latałem Easy Glider'em Electric sterowanym z aparatury Hitec Zebra PRO i pewnego dnia , całkiem przez przypadek udało mi się go w termice wynieść na wysokość ... (?) Nie wiem, był wielkości pudełka od zapałek, może trochę większy i całkiem spokojnie i szczęśliwie wylądowałem robiąc wcześniej kilka pętli. Wie ktoś może jaki jest zasięg pracy aparatury HiTec Zebra PRO? Może miałem może duuuużo szczęścia, że model nie uciekł mi z zasięgu. Dziękuję za konstruktywne odpowiedzi.
Janusz P. Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Witaj jeżeli chodzi o zasięg zebry to możesz latać spokojnie bo prędzej stracisz model z zasięgu wzroku niż stracisz zasięg na radiu. Wiem to bo sam latałem E.G. z radiem Zebra i nic się nie działo niepokojącego i też kilka razy model poszybował tak wysoko że był prawie jak kropka na niebie, miałem sporo szczęścia że udało mi się go sprowadzić na ziemię.
wojcio69 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Opublikowano 7 Października 2008 Dzięki Janusz za info. Pytam, bo ostatnio natknąłem się na kilka negatywnych informacji na temat zebry i zastanawiałem się czy nie zmienić na cuś innego (Optic6) ale skoro zasięg zebry jest taki jaki jest, to zostaję przy zebrze zwłaszcza, że jedną ręką i tak mam co ćwiczyć przy 4 kanałach a co dopiero przy 6-ciu.
Mareq Opublikowano 7 Października 2008 Opublikowano 7 Października 2008 Ja na początku latałem na Zebrze ale nie oddalałem się bardziej niż jakieś 200m, bo czasami miałem szarpnięcia. Używałem odbiornika z zestawu. Ciekawe jakby było na innym. Może kiedyś to sprawdzę, bo nadajnik schowałem głęboko z myślą, że przyda się kiedyś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.