Toudi Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=7365212146 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 http://www.modele.sklep.pl/pl/Katalog/SAMOLOT-ZDALNIE-STEROWANY/FF-F014-PNP-Pilatus-PC9-PNP-SkyBlue-White.html?pa=37&dm=thzgfwaxbnbxkumc&pp=28&producer=3480 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted June 5, 2018 Share Posted June 5, 2018 A zakupiłem Poczekamy, zobaczymy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Jest dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibnexus Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Za tą cenę trudno się oprzeć, też się mało nie skusiłem, ale nie mam już gdzie tego upychać . Ja to bym podwozie od razu wywalił, zanim się samo zdemontuje, no i śmigło bym przy tym wrzucił składane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzynek Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Jest dobrze Koniecznie wrzuć film z oblotu. Jestem bardzo ciekawy jak to maleństwo lata. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 U mnie przy pierwszym starcie podwozie się katapultowało i zmieliło te słomkowe śmigło, czego można się bylo w sumie spodziewać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibnexus Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Tak jak przewidywałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 A jakieś pomysły na śmigło? Gdzieś na RCgroup wyczytałem, że ktoś latał na 6x4 i 6x5? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Pytanko... jak zdjąłeś śmigło? Delikatnie mnie się nie udaję :/ Ba, nawet z użyciem siły (tak, odkręciłem imbusa w kołpaku). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Po wykręceniu imbusa w miarę lekko zeszło pociągając ręką, było jakby sklejone do wału ale zeszło bez podważania itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ibnexus Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Ja do mojego małego akrobatka założyłem takie coś za grosze, ale do tego Pilatusa może być przymałe https://hobbyking.com/en_us/folding-propeller-w-hub-18mm-2mm-shaft-5-1x3-1-2pcs.html Edit: ooo są i większe, tylko czy można je kupić https://hobbyking.com/en_us/folding-propeller-w-hub-18mm-2mm-shaft-6-5x4-1pc.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 U mnie na razie 6x4. Może mi się uda jeszcze dziś wyskoczyc oblatac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzynek Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Mój już dotarł. Gdybym go kupił w cenie przed promocją to bym się mocno zdenerwował. Fabrycznie podwozie pod skrzydłami odpadlo. Lotki wymagają poprawek bo nie pracują w pełnym zakresie. Klej obrzydliwy i brązowy, model w wielu miejscach ubrudzony. Śmigło wyraźnie bije na boki. W planach mam od razu usunąć śmigło, obciąć podwozie, poprawić powierzchnie sterowe. Nie chce mi się wierzyć, że ten model ktoś odważył się sprzedawać za prawie 300zł. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Tomak daj znać jak 6/4 daje radę. Jak za stówę nie będę marudził o przebarwieniach wynikających z masowej, szybkiej produkcji... koszt modelu wynagradza wszelkie niedociągnięcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzynek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Ja nie marudzę przy 99zl. Dziwię się, że ktoś chciał to sprzedawać prawie trzy razy drożej. Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PK999 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Panowie drodzy - czy napęd żarówka klasy .06 spisałby się w tym modelu? Jak myślicie po tym jak już macie modelik w rękach?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuzynek Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Co to jest napęd żarówka klasy 06? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomak Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Marcin, 6*4 przy oblocie się sprawdził. Ogólnie model potrzebuje prędkości do latania i jest strasznie nerwowy nawet przy lekkim wietrze. Niestety nie mam filmu ale pierwsze parę sekund to jest walka o przetrwanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin81 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Co to jest napęd żarówka klasy 06? Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka Silnik żarowy. Myślę, że by dało radę zrobić taką konwersję. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts