Krzysztofus Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jakiś czas temu kupiłem regulator, niestety poprzedni właściciel nie pamięta nazwy producenta i jego symbolu. Zapewnił, że ów regulator jest prawidłowo skonfigurowany z silnikiem, który był w zestawie z regulatorem. Niestety jest potrzeba przeprogramowania, stąd prośba, czy ktoś jest w stanie na podstawie wyglądu, lub w jakikolwiek inny sposób pomóc mi zidentyfikować ten regulator? Jedyne co wiem to to, że regulator jest 120 amperowy. Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Z tego co widać na fotce można określić, że na płytce regulatora masz zamontowany SBEC 5V/3A (przetwornica Step-Down: LM2596S-5.0). Co do reszty, to nie pomogę - trzeba faktycznie kogoś, kto miał to w łapkach i osobiście programował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oko Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Z twarzy niepodobny do nikogo - ale regulatorów 120A nie ma wcale dużo. Łatwo eliminować, nie ma (nie miał?) chłodzenia wodnego, wiele ma 4 kondensatory... YEP inaczej wygląda, Turnigy też. A co odpowiada (odgłosami granymi na uzwojeniach silnika) na standardowe zaproszenie do konfigurowania? EDIT: a może to skywing 120A? https://pl.aliexpress.com/item/Free-shipping-skywing-120A-ESC-speed-controller-for-fixed-wing-RC-airplane/32803221119.html?af=4qei&cn=aliexpress&cv=banner&dp=19TZ1NrnoKZdXVh&tp2=4qei&afref=systemrtb.com&aff_platform=aaf&cpt=1529258091162&sk=myUVRJb&aff_trace_key=f6f9e94cbdb1440981b9b43ac18f1d56-1529258091162-02059-myUVRJb&terminal_id=fcd9329b6d3441d6bf1fca06dbf5a75a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Bardzo dziękuję za zainteresowanie, każda wskazówka daje nadzieję na rozpoznanie typa. Proces programowania rozpoczyna się od "melodyjki" i kolejno od jednego do sześciu krótkich "bipów". Wydaje mi się, że proces programowania jest bardziej złożony. Myślę, że tymi 120-stoma amperami też nie ma się co kierować. Radiator wygląda na oryginał, brakuje tylko obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Popatrz na TO - bardzo podobny z manualem w opisie aukcji (z manualu wynika, że jest wersja 100-120A). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Jurku, w menu podstawowym regulatora, którego link podałeś pojawiają się również długie dźwięki, ten wydaje tylko krótkie, od jednego do sześciu poprzedzone krótką "melodyjką". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 17 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2018 Zobacz może TO - ktoś się pytał o ESC SkyWing 200, a dostał odpowiedź, że: If I remember well they are the same as the Himodel 200 instructions Całość : TUTAJ ... są tam tylko krótkie beepy w głównym menu od 1 do 6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 21 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Jurku, dziękuję za zaangażowanie w temacie. Dzisiaj "wchodziłem" w głębiej w menu regulatora, po wybraniu któregokolwiek punktu menu głównego pojawia się kolejnych sześć krótkich "bipów". Chyba skończy na samym końcu szuflady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mieciu11 Opublikowano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2018 Nie wiem czy w czymś to pomoże ale ja mam u siebie dość podobny regulator, tylko w wersji 80a, choć swego czasu na ali chyba były również 120. Mowa tu o tym: https://pl.aliexpress.com/item/1piece-80A-ESC-Come-With-5A-BEC-For-Brushless-Motor-RC-Model-Part-Toy-Plane-Part/32269719950.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0f21Hnek Krótka instrukcja programowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztofus Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Jurku, Maćku, podsunęliście mi pod nos odpowiednie instrukcje. Ponieważ od dawna nie programowałem regulatora z aparatury, zapomniałem, że po wybraniu żądanego ustawienia potwierdzamy opuszczeniem drążka do połowy zakresu działania, a nie do jego dolnej wartości. Panowie, BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi