jacekpom Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 mam taki problem latałem lamą aż wyczerpała się bateria podłączyłem ją do ładowania wróciłem około 3h bateria była już naładowana podłączyłem ją a lama zamiast lecieć do góry to się kręci w miejscu czego to może być przyczyna ? jak dam na pełne obroty lame to w środku świeci się czerwona dioda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Czy włączałeś najpierw nadajnik, a potem Lamę, czy najpierw model a potem nadajnik? Jeśli dodajesz gazu powoli to jak zachowują się wirniki - który startuje pierwszy, w którą stronę się obracają. W jaki sposób się obracają przy wyłączonym modelu - czy obracane ręką kręcą się swobodnie bez zacięć i zgrzytów, czy nie. Czy regulowałeś coś w elektronice, za pomocą potencjometrów? Czy Lama miała bliskie spotkanie z ziemią lub ciężkim przedmiotem i twarde lądowanie? Czy może wymieniałeś łopaty? Czerwona dioda oznacza właśnie, że obciążyłeś maksymalnie silniki. W miarę rozładowywania się pakietu czerwona dioda zapala się przy co raz niższych prędkościach wirników. Źle - jesli czerwona dioda pali się przy wyłączonych silnikach lub wolno się obracających, a pakiet jest naładowany. Odpowiedz na te pytania po wyżej, to może się uda coś poradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekpom Opublikowano 12 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 już naprawiłem lame dzięki za zainteresowanie się moim problemem lama nie chciała lecieć do góry bo nie dokręciłem śrubki jak wymieniałem wewnętrzną oś wirnika A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.