pietka Opublikowano 5 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2018 Proszę, pochwalcie się swoimi konstrukcjami przydatnych narzędzi lub urządzeń jakie stosujecie w swoich modelarniach. Dziś stałem się posiadaczem bardzo ciekawego stolika do frezowania i wiercenia ej ofercie( widoczna na zdjęciu wiertarka nie jest w t https://www.wish.com/product/5a1e2c48ff7c734b1f1c3aa7 Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony prostota i jakością wykonania. Zwłaszcza bardzo precyzyjnymi posuwami . Do moich modelarskich wyczynów, w połączeniu z wiertarką stołową i zestawem frezów ( próbki z fabryki narzędzi od kolegi) jest super! :-) No i cena. Trafiłem na jakąś chwilową przecenę. Z kosztami spedycji 187 zł. Armaty na tym nie zrobi ale do drobiazgów w sam raz. Polecam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssuchy Opublikowano 16 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2018 Piotrek, możesz zrobić jakieś fotki ze szczegółami i napisz coś więcej. To czarne to plastiki? Odlewane, czy z drukarki 3D? Dla majsterkowicza-modelarza amatora, który raz na jakiś czas coś tam sobie podfrezuje w drewnie, czy tworzywach sztucznych i nie wymaga wielkiej precyzji wykonania/powtarzalności (choć pewnie by tak wolał ) to zawsze jakaś alternatywa dla drogich, profesjonalnych posuwów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietka Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Cześć Jerzy No, te czarne to plastiki. Odlewane. Poza tym jest to taka w sumie maszynka do mało precyzyjnych prac , mi się przydaje do moich celów. Wymaga trochę pracy na początku , likwidacja luzów, zmiana nakrętek śruby posuwu i takie tam... zapraszam, zajrzyj do mnie do modelarni, zobaczysz :-) Pozdrawiam Piotrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi