Scherlock Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam, Czy orientuje się ktoś z Was czy do zestawu FlySky FS-i6X + odbiornik FS-iA6B można podłączyć dwa czujniki ?Mianowicie Czujnik temperatury FS-CTM01 oraz Czujnik napięcia FS-CVT01. Chodzi mi o to aby i temperatura i napięcie akumulatora było wyświetlane na nadajniku. Odbiornik zasilam regulatorem z układem BEC i pokazuje mi napięcie w granicach 5V, zależy mi na parametrach pakietu Lipol aby go nie dobić oraz temperaturze silnika. Proszę o ewentualne instrukcję jeżeli jest to możliwe i schemat pozdrawiam edit dodam tylko że jest to nowa zakupiona aparatura nie była aktualizowana a ja jestem noga z tych tematów
Bodzioch Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Jeden czujnik wpinasz bezpośrednio do odbiornika a drugi czujnik wpinasz do tego pierwszego. W menu nadajnika ustawiasz wyświetlanie telemetrii na ekranie 1
Scherlock Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 Próbowałem, ale wyświetla danego z czujnika który jest wpięty bezpośrednio do odbiornika, z czujnika podpiętego do czujnika brak jakich kolwiek informacji. W dodatku w ustawieniach nadajnika aby wybrać odpowiedni sensor czujnika musi być od podpięty do odbiornika bezpośrednio w gniazdo sensora a w innych pozycjach nie można wybrać parametru drugiego czujnika bo w ogóle mi się nie wyświetlają np. temp
Bodzioch Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Podpiąłem teraz dwa czujnika napięcia i temperatury i wszystko działa.
Scherlock Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Opublikowano 20 Lipca 2018 Oki udało mi się Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi