Scherlock Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam, Czy orientuje się ktoś z Was czy do zestawu FlySky FS-i6X + odbiornik FS-iA6B można podłączyć dwa czujniki ?Mianowicie Czujnik temperatury FS-CTM01 oraz Czujnik napięcia FS-CVT01. Chodzi mi o to aby i temperatura i napięcie akumulatora było wyświetlane na nadajniku. Odbiornik zasilam regulatorem z układem BEC i pokazuje mi napięcie w granicach 5V, zależy mi na parametrach pakietu Lipol aby go nie dobić oraz temperaturze silnika. Proszę o ewentualne instrukcję jeżeli jest to możliwe i schemat pozdrawiam edit dodam tylko że jest to nowa zakupiona aparatura nie była aktualizowana a ja jestem noga z tych tematów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 18 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2018 Jeden czujnik wpinasz bezpośrednio do odbiornika a drugi czujnik wpinasz do tego pierwszego. W menu nadajnika ustawiasz wyświetlanie telemetrii na ekranie 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Próbowałem, ale wyświetla danego z czujnika który jest wpięty bezpośrednio do odbiornika, z czujnika podpiętego do czujnika brak jakich kolwiek informacji. W dodatku w ustawieniach nadajnika aby wybrać odpowiedni sensor czujnika musi być od podpięty do odbiornika bezpośrednio w gniazdo sensora a w innych pozycjach nie można wybrać parametru drugiego czujnika bo w ogóle mi się nie wyświetlają np. temp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzioch Opublikowano 19 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2018 Podpiąłem teraz dwa czujnika napięcia i temperatury i wszystko działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scherlock Opublikowano 20 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2018 Oki udało mi się Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi