mrozilla Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 W modelu z tematu był bardzo słaby zasięg, w aparaturze i w urządzeniu był przylutowany przewód z przeźroczystą izolacją o długości około 31mm i odizolowaną końcówką około 2mm, koloru srebrnego ale aluminium to chyba nie było. W obu przypadkach wymieniłem przewód na dłuższy (aby inaczej go poprowadzić) i odizolowałem końcówkę o długości 31.25mm tylko nie jestem pewien czy w przewodzie, który zastosowałem coś da odizolowany koniec ponieważ nie jest ekranowany. Zamieszczam zdjęcia aby można było ocenić. Po wymianie mimo wszystko zasię bardzo się zwiększył oraz zyskał na stabilności (nie gubi linka w nieoczekiwanych momentach). Przede wszystkim chodzi o to czy stosując inny przewód można uzyskać jeszcze lepsze wyniki czy zostawić tak jak jest lub uciąć obecny przewód na wymaganą długość i zostawić go całkowicie bez izolacji, które rozwiązanie będzie najlepsze?
PK999 Opublikowano 25 Lipca 2018 Opublikowano 25 Lipca 2018 ... coś da odizolowany koniec ponieważ nie jest ekranowany. Nie da. Błąd w sztuce. Uciąć na 31mm od pola lutowniczego anteny.
Rekomendowane odpowiedzi