Norbert Opublikowano 25 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2008 starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronal Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 U mnie po oblocie urwały się opaski zaciskowe mocujące druty od podwozia. Na chwilę obecną zdemontowałem te druty, bo rozrywały mi EPP. Wymiana opasek jest już niemożliwa, gdyż po wklejeniu skrzydła dostęp do drugiej części drewnianego wzmocnienia jest zamknięty. Jedyne co mi przychodzi na myśl to jakoś to przykręcić do drewnianych wzmocnień (może podobnie jak silnik, jak znajdę odpowiednie podkładki). Zdecydowanie więc lepszym rozwiązaniem jest pomysł kolegi strejla_u przy klejeniu podobnego modelu http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10747&highlight=geebee. Nie wiecie może czym wzmocnić kadłub i krawędzie natarcia skrzydeł? Żywica, taśma klejąca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie wiecie może jaką taśmą wzmocnić kadłub i krawędzie natarcia skrzydeł? Ja używam zwykłej przezroczystej pakowej. Zdaje egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 który silnik wybrać do tego Yaka-54 (który będzie najlepszy i przyszłościowy) Ten czy Ten lub Ten :twisted: Ps. I taki regiel Ps. I jeszcze jakie śmigło :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 KaliN, czy Ty czytasz ze zrozumieniem? Czy może jesteś kolejnym który czeka na podanie na złotej tacy? Silnik już pisałem jaki będzie ok. A Ty wystrzeliwujesz teraz z silnikami o ciągu 2kg? To budujesz samolot czy cegłe? Niestety nie ma silników przyszłościowych. Sam jak zaczynałem chciałem wszystko przyszłościowe a tak się w 99% nie da. Dasz za mocny to bedzie za ciezki i do tego model Ci zwinie w rulon przy pierwszym starcie. Śmigło dobiera się do regla , silnika i pakietu. Wiec jak juz bedziesz zdecydowany wreszcie co wybrałeś to smigło się dopasuje nie wspominając o tym że na HC masz w opiniach podane smigla jakich ludzie z danym silnikiem używają. Troszke samodzielności i zdecydowania oraz czytania i używania przycisku szukaj nie zaszkodzi a napewno pomoże. Silnik który poleciłem Ci jako pierwszy napędza u mnie nemo i jest az za mocny. Unosi nemo z ciężkimi pakietami z palcem w :ass: Większego nie potrzebujesz do Yaka. A regiel tu masz tanszy i rownie dobry: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6458&Product_Name=SuperSimple_30A_ESC_(card_programmable) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 U mnie po oblocie urwały się opaski zaciskowe mocujące druty od podwozia. Na chwilę obecną zdemontowałem te druty, bo rozrywały mi EPP. Naprawdę zastanawiam jak ci się udało urwać te opaski przy pierwszym locie, mój YAK ma już ze sto startów i przyziemień i już prawie wszystko się rozleciało (serwa, silnik itp) ale podwozie jak było tak jest do teraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Leda_g, stara dobra prawda , jak się czegoś nie da popsuć trzeba znaleść kogoś kto o tym nie wie , przyjdzie i popsuje :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Wstyd się przyznać, ale ja do swojego GeeBee nie mam jeszcze wyposażenia... :cry: Studencki kryzys finansowy trwa cały rok i to rok w rok ;] Może uda się zamówić klamoty w styczniu... Fajnie że Leda jesteś zadowolony z samolotu, to dobrze rokuje dla mojej pszczółki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ronal Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 Naprawdę zastanawiam jak ci się udało urwać te opaski przy pierwszym locie, mój YAK ma już ze sto startów i przyziemień i już prawie wszystko się rozleciało (serwa, silnik itp) ale podwozie jak było tak jest do teraz. Cóż moje umiejętności modelarskie raczej nie powalają. Chociaż przy montażu podwozia nie było chyba nic co można było sknocić. A opaski urwały się przy pierwszym lądowaniu, które wcale nie było jakieś gwałtowne. Nie tylko ja mam taki problem - tutaj opis z budowy i pierwszego oblotu kolegi z forum myhobbycity. W sumie ja też się zastawiam, jak to możliwe, że Tobie jeszcze nie odpadły :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 W sumie ja też się zastawiam, jak to możliwe, że Tobie jeszcze nie odpadły :wink: jeżeli masz sklejkę jak ten kolega z myhobbycity to się wcale nie dziwię że odpadło Sklejka powinna być w drugą stronę, tak żeby samolot lądując dociskał pręty do sklejki a nie odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Przedstawiam kilka zdjęć z naszego przedświątecznego latania A tutaj mała walka powietrzna Więcej zdjęć http://picasaweb.google.pl/MGurdek/YAK54EPP# Jak widać podwozie całe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Świetne foty! Świetne loty! :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Caban Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Samolot fajny, super zdjęcia. Pzdr- A. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2009 to jest kupiony tak? A ma ktoś plany takiego modelu ? Najlepiej pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 hmm skądś znam ten model my już wiemy skąd muszę wam się przyznać, że myślałem, że już umarł raz na zawsze. Po dziwnym krecie z 10/15 metrów, (dziwnym, bo nagle po beczce zapikował) zawinął się i zablokował między podwoziem zgięty w pół, skrzydło wyszło z lewego boku, prawa lotka się oderwała. A czemu ten post?, bo ten samolot jest jak frankenstein! nie do pokonania!! odbudowany, już jutro rano jak słońce da zostanie oblatany po renowacyjnych zabiegach kosmetycznych. Super zadowolony klient Panie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 to jest kupiony tak?A ma ktoś plany takiego modelu ? Najlepiej pdf http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7369&Product_Name=YAK54_EPP_3D_Air_Plane_Model_(Unbreakable) ps . czy tylko mi bardzo wolno ładuje się strona hk ? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej Ritmann Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 mnie już 6minutę ładuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2009 No UH coś wolno chodzi, u mnie tak 45-60s się 1 strona ładuje ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 U mnie spokojnie 30 sekund i już . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz rC Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 u mnie odrazu sie włącza:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.