Aras 40 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Witam mam pytanie czy wyżej wymieniony odbiornik nadaje się do samolotu. Podłączyłem go do samolotu i 2 serwa do wymiany. Kanał 3i4 kręci 360',reszta kanałów działa jakoś tak nieobliczalnie. Podam jeszcze numer fabryczny odb. S2019. Im Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZyNo Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 sprawdź elektrykę, zresetuj odbiornik do ustawień fabrycznych. Kanał kręci tyle ile serwo daje rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Cześć A ten nr fabryczny podałeś prawidłowy? Przypuszczam że nie pofatygowałeś się aby zerknąć choćby do instrukcji: https://www.graupner.com/media/pdf/8d/c0/30/33579_S1019_GR_18_Copter_Acro3D_Manual_EN.pdf I może stąd Twoje problemy... Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Cześć krzysztof mam tą instrukcje w wersji papierowej tylko nie znam na tyle angielskiego. Wydaje mi się na tyle co z tego wydedukowałem że to tylko do wirnikowców. Nr fabryczny to S 1019 nie zauważyłem jak przesloczyło. Pozdrawiam Arek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristoferbp Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Arku, niestety wersja S1019 Twojego odbiornika jest dedykowana tylko do sterowania "wirnikowców" W wersji S33579, można wgrać oprogramowanie dla płatowców i śmigłowców lub tylko "wirnikowców" Poniżej cytat tłumaczony z oficjalnej strony forum Graupnera: "GraupnerOd: Gerd FuchsW dniu: 9 lutego 2018 rZamaina S1019Mam GR-18 + 3xG + 3A S1019 i chciałbym użyć odbiornika w samolocie.Czy można zmienić oprogramowanie powierzchni?Próbowałem odtworzyć SW z 33579, ale niestety nie działa.Poproszę o pomoc.Od: GraupnerW dniu: 9 lutego 2018 rOdpowiedz "Zamiana S1019"Cześć, Panie Fox,Odbiornik S1019 jest odbiornikiem czystego Coptera i nie można go przerzucić na oprogramowanie powierzchniowe.PozdrawiamGraupner" Pozdrawiam Krzysztof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras 40 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Cześć Jurek chyba masz rację spróbuję ustawień fabrycznych. Odbiornik kupiłem używkę ale ponoć tylko raz był w użyciu.A czy może być tak że on do samolotów się nie nada? Że jest z przeznaczeniem tylko do wirnikowców? Pozdrawiam Arek No to klapa zostaje mi go tylko sprzedać i kupić inny do płatowca. Dziękuję za zainteresowanie tematem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi