ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam. Rodzice obiecali że kupią mi silnik na Mikołaja. Wybór padł na ASP 52 AR. Szukam teraz jakiegoś modelu pod ten silnik. Interesują mnie modele typu Katana, Edge 540, Extra itp. Możecie mi coś doradzić :?: PS: Model oczywiście chce sam zbudować (żadnych ARF) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 To może katanę 1400mm z Artrexu za 92zł? http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=10758&start=0 Myślę ze silniczek powinien być dobry to tego modeliku. Jeszcze jak lekko wykonasz to będziesz mógł nieźle poszaleć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 podoba mi się ale to 92zł to za elementy z artexu a ile Cię wyjdzie ten model gotowy, nieoklejony :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Myślę ze materiałów trzeba dokupić za 150-200zł. Elementy możesz przecież sam wyciąć jak tylko masz trochę wprawy w wycinanie piłka włosowa i nożykiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Macie może jeszcze jakieś propozycje :?: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 52 to jest mój motorek do Tiger Motha z Phoenix model ... Szkoda tylko ze to 1000zl razem wychodzi a wiec zeszlo na wish list ... W sumie za pieniadze jakie chcesz wpakowac w 4takta masz juz 3/4 a nawet caly model 1,2m elektrycznego z full eq, liczac dodatkowe pakiety i wysylke ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 W sumie za pieniadze jakie chcesz wpakowac w 4takta masz juz 3/4 a nawet caly model 1,2m elektrycznego z full eq, liczac dodatkowe pakiety i wysylke ... Cholender no to mi dałeś do zastanowienia. :roll: To ja już sam nie wiem co mam kupić. Jeśli elektryka miałbym kupować to bym tego nie zrobił- tylko budowa Jak sobie policzę to silnik 1kg, regiel 30A i ze 2-3 pakiety 3s1p to mnie na UH wyjdzie jakieś 300zł. Może zainwestować w elektryka :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Pamietaj o 2 rzeczech które mówia za : Nie potrzebujesz pomocy ani zadnych "narzedzi" aby odpalic model Nie płacisz za paliwo Model jest czysty Przeciw jest to ze nie smierdzi i nie halasuje, musisz dbac o akumulatory i ich stan techniczny ... Budowanie jest fajne ale niestety kosztowne, taniej wychodza ARF ... np. extra 260 z UH za 70$ 1,2m... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 taniej wychodza ARF ... np. extra 260 z UH za 70$ 1,2m... Znam opinie o modelach z UH że to nieloty :? sam chiałem kupić sobie model z tego sklepy ale znajmi mi odradzali :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Ciekawe bo mój jakos lata ... kol. Leda_g ma tez to co ja i lata, kol. Hubert_tata ma mirege 2000 i lata ?? SU 31 z UH tez którys z kolegów ma i lata... Nie mów ze znasz opinie skoro nie miales modelu z UH, opinie sie ma wlasna albo nie ma sie wcale ... Nie spróbujesz to sie nie dowiesz ... A myslisz ze ARF dostepne w polsce sie czyms róznia od tych z UH {zakladajac modele phoenix model czy tez cm-pro} ?? Wszystkie te modele lataja - jedne lepiej drugie gorzej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Przeciw jest to ze nie smierdzi i nie halasuje, musisz dbac o akumulatory i ich stan techniczny I w spalince dolewasz paliwa i znów w powietrze a aku trzeba ładować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdzisław Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Wybór padł na ASP 52 AR. Witam, Kiepski wybór lepiej 61AR Pozdrawiam Gucio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Do elektryka sie posiada pare pakietów i sie je laduje na przemian ... W spalince tez trzeba miec naladowany akumulator do odbiornika a wiec stwierdzenie ze dolewa sie paliwa i dalej jest troche mylne ... A nie ma nic glupszego od latania spalinka na nie naladowanych akumulatorach ... Wiadomo ze mozna wykonac tych lotów 5-6 ale wiecej to chyba juz raczej bym sie bal ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ...o żesz, o co chodzi? Do latania spaliniakiem ładować trzeba co ile lotów?? Zapewniam, ze na cały dzień starczy (jeśli są odp. pojemności). Znów o wyższosci Świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem. Każdy ma swoje preferencje, i to trzeba szanować, ale ciut głupio wygląda np. Spit albo inny Mustang poganiany elektromotorkiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 ale ciut głupio wygląda np. Spit albo inny Mustang poganiany elektromotorkiem.... masz racje Karol Sam mam kombata WWII i powiem szczerze że nie wyobrażam wsadzić do niego silnik elektryczny. W modelach spalinowych podoba mi się ten dźwięk, zapach..... no i oczywiście moc Co do tego ASP to jeszcze nie jestem pewien na 100% ale biorę również pod uwagę silnik Super Tiger .51. EDIT: Znalazłem taki oto model jak myślicie pod jaki silnik go można wyposażyć (spalinowy) żeby mógł zrobić zawis na 2/3 gazu :?: Jaki byłby koszty zakupienia tego modelu przy dzisiejszym kursie dolara (nie wiem jak liczą za przesyłkę) :?: Model 2 Model 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.