Skocz do zawartości

Motoszybowiec na początek?

tom@-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

diem i Norbert

Czytacie posty (np. moje).

Nigdzie nie napisałem, że chcę wyciągać, przekładać i ponownie montowć elektrykę w innym modelu. Raczej miałem na myśli ponowne ich wykorzystanie po ewentualnym rozbiciu poprzednika.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
diem i Norbert

Czytacie posty (np. moje).

Troche nietomny jestem bo wlasnie skonczylem oswietlac model ale nie wspomniales ze "po rozbiciu" dopiero elektronike przekladac :)

Opublikowano

Dokładniej, to napisałem tak,

cyt:

Uczyłem się na Easy Gliderze PRO. Miałem kilka cięższych lądowań, ale do nauki idealny. Polecam. Kosztuje trochę (wraz z wyposażeniem), ale elektrykę wykorzystasz przy następnym modelu.

Odpuść sobie gotowe zestawy - MODEL, APARATURA I INNE PIERDOŁY....

koniec cyt.

i to co jest pogrubione TWORZY CAŁOŚĆ.

Mamy XXI wiek.

Jeśli Ktoś potrafi wykorzystać w kolejnym modelu: nadajnik, odbiornik, serwa, regulator - wyjęty z gotowca za 300 - 400 PLN, to dla mnie jest Wielki, Kazimierz Wielki

Opublikowano
Jeśli Ktoś potrafi wykorzystać w kolejnym modelu: nadajnik, odbiornik, serwa, regulator - wyjęty z gotowca za 300 - 400 PLN, to dla mnie jest Wielki

I tym oto sposobem od dziś uważam się za wielkiego :lol::lol::lol:

Opublikowano
A ocenę pozostaw INNYM....

Po pierwsze widzisz w poście buźki lol? Naucz się odczytywać dobrze tekst i przesłanie jakie autor zawiera w poście właśnie poprzez emotikony...

A wracając do tematu wykorzystałem nadajnik , odbiornik, serwa, silnik, regulator.

Od modelu nemo.

Nie jest to żaden dobry osprzęt. Wręcz niszowy. Ale jest i ja go wykorzystuje.

Aktualnie część jest zamontowana w depronowym edgu 540, część w zefirku.

Serwa esky maja akurat dobrą opinie i choć dość intensywnie użytkowane i przekładane działają super.

Silnik i regler w zefirku sprawują się ok choć z racji szczoty pewnie silnik na długo nie starczy.

Nadajnik i odbiornik są również co chwila w innym ustrojstwie które ulatniam i zakładam je dla testu by w razie kreta nie stanąć nad roztrzaskanym odbiornikiem spectruma AR6200 za ponad 300 zł i drapiąc się w głowę kombinować skąd teraz wziąść kase na nowy. Dopiero jak widze ze model lata jak trzeba zakladam lepsze wyposazenie.

I moj post nie ma na celu propagowania kupowania gotowcow bo tez tego nie robie.

Miał być tylko "uśmiechem" na Twoje stwierdzenie kto i za co jest dla Ciebie wielki...ale jak widać nie załapałeś emotikonowej aluzji...

Opublikowano
A ocenę pozostaw INNYM....

A wracając do tematu wykorzystałem nadajnik , odbiornik, serwa, silnik, regulator.

Od modelu nemo.

Nie jest to żaden dobry osprzęt. Wręcz niszowy. Ale jest i ja go wykorzystuje..

pewnie silnik na długo nie starczy

Pewnie nie starczy....

Na tym polega siła XXI wieku. Każdy może skompilować kilka wypowiedzi, dać kilka wątków wstecz i... ma rozwiązanie. Mnie nie chodzi o głupie usmieszki, raczej chciałbym doradzić, pomóc, na ile jest to możliwe.

PRIV: Jest kilku WIELKICH na tym forum.... nie obawiaj się...

Opublikowano
Mnie nie chodzi o głupie usmieszki,

One nie tyle są głupie co pozwalają nadać odpowiedni ton i kontekst pisanego przez autora tekstu.

Moje miały na celu pokazać że stwierdzenie w zdaniu jest żartem.

Opublikowano

No tak....

Myślałem, że to forum modelarskie :idea: .

PS. Nie obawiaj się sie... Skończyłem kilka szkół i wiem co ma (lub powinno śmieszyć), wiem też co to Autor :shock: i co miał na myśli :shock: :shock: .

Jednak żaden tak mnie gorliwie nie przekonywał do swoich racji....

Opublikowano

No cóż, nie bedziemy przeciez dalej offtopować.

Pisząc "autor posta" mialem na mysli to co ja pisze a nie autor wątku.

I nie wiem o kim piszesz że Cię tak gorliwie przekonywał i do czego.

Albo Ty nie rozumiesz mnie albo ja Ciebie, albo też poplątaliśmy wszystko obaj.

Nie ważne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.