jaqn Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam! mam odbiornik corona 6 kan z synteza pojedyncza przemiana i problem z nia zasilam z aku 4xaaa odbiornik jest dostrojony dobrze do kanalu 72 35mhz i po wlaczeniu odbiornika a wczesniej nadajnika raz sie wlacza i dziala a czasami odpala sie dioda mignie 3 razy i serwa same robia co chca tzn. nie lataja tak jak sterowane nadajnikiem ale sa jakby strasznie spowolnione co sekunde robia 1mm wyglada to jak sekundnik w zegarku i nie reaguja na nadajnik w nadajniku kwarc sie trzyma dobrze wtyczka tez w odbiorniku rowniez wiec albo bateria albo odbiornik Pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Sprawdź napięcie - wygląda jakby te AAA nie wyrabiały prądowo i siadało napięcie, odbiornik się restartuje i tak w kółko. Nie wiem co to za serwa ale mogą pobierać dużo prądu. Może zasil całość z 4xAA 2000mAh albo z jakiegoś wydajnego BEC. PS Weź jakieś kropki, przecinki i duże litery na początku zdań powstawiaj bo musiałem to 4 razy przeczytać by coś zrozumieć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffik Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 ja tez stawiam na zasilanie. latam na coronach 8ch i nie ma problemu (poza pewnymi trudnosciami z mikrostykami jak juz nieraz bylo tu pisane). EDIT: Doloze problemy z koszykiem i malo wydajne aku AAA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jaqn, może najlepiej skontaktuj się z jakimś doświadczonym modelarzem, który miałby trochę sprzętu do podmiany i testowania. Zobaczyłem Twoją historię modelarską, i wg mnie cały Twój sprzęt stanowi totolotek. Ale skoro każdy zgaduje, to i ja coś obstawię Być może masz po prostu źle polutowane przewody zasilania - coś Ci nie łączy między akumulatorem a odbiornikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 20 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Przewody są polutowane poprawnie. Napięcie na aku spada o 0.2v gdy włączam odbiornik a po wyłączeniu wraca. Gdy jednak odbiornik się poprawnie odpali to wykrzywia servo wysokości i kierunku do maksymalnego położenia i dopiero się trymuje a czasem gdy mu się odwidzi Serva pozostają w tym położeniu i kierunek sam obraca się gdzie chce i to strasznie spowolniony jakby zakłócone czymś i tego obrotu nie da się zatrzymać. przepraszam za brak znaków interpunkcyjnych w poprzednim poście śpieszyłem się Dziękuję za pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaqn Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Sprawa załatwiona zbyt mała wydajność prądowa aku ;] dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n6210 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ... wygląda jakby te AAA nie wyrabiały prądowo tak jakby już dawno ci to mówiłem :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Niemożliwe, te aaa mają 1000mah i są prawie nowe , latały już moim modelu bez żadnego problemu. Na moje walnięty odbiornik lub kable doprowadzające prąd do odbiornika. edit : już wszystko jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.