bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 dziekuje Marku. jesli operacja prostowania poszla dobrze to dzisiaj zrobie lacznik centro - uszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 No i troche prostsze to jest. jest teraz roznica jakichs 2mm wiec to zostawiam. zaczynam robic kieszenie na laczniki centra i uszow. Edit: co sie stanie jak dam wieksze katy na uszach? tzn chodzi mi o to ze uszy byly by podniesione nie o 90mm na koncowce tylko 105mm? Łaczniki wyciete i oszlifowane, teraz czekaja na wklejenie. chyba pojda na distal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Dawka nowych zdjec: Laczenie platow tylko wrzucone, moze zaraz wkleje je, czekam tylko na odpowiedz post wyzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Te łączniki nie są za wąskie? Najlepoej jakby miały taką wysokość, że dokładnie pasują pomiędzy dźwigary. Na zdjęciu tego nie widać a wydaj się wąskie. Druga sprawa: Jeśli centropłat i uszy są na tym samym profilu, to żeby ładnie się zeszły na łączeniu to powinieneś mieć zeszlifowany koniec centropłata i ucha. Jak sobie przymierzysz to będziesz wiedział o czym mówię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Łącznik nie musi być pomiędzy dźwigarami. Można go zrobić na wysokość żeberka i przykleić do dźwigara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 zrobione sa pomiedzy dzwigarami, tam juz je wpasowalem i tego nie zmieniam. Marek lacznik wchodzi dokladnie miedzy dzwigary wiec nie jest za waski, jest on nawet dwa razy grubszy. mam pytanie co do wysokosci uszu, jesli dam je na 10cm z hakiem czy to cos zmieni? chodzi mi konkretnie o nosnosc modelu, bo wiem ze bedzie stateczniejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Odrobinę spadnie ci powierzchnia nośna, bo ona jest rzutem na płaszczyznę ale to nie będzie ogromna różnica. Z tą statecznością też nie można przesadzać. Przestateczniony model może mieć problem z utrzymaniem kierunku (może latać wężykiem). Do tego nie wiem czy nie spadnie skuteczność steru kierunku. Ja bym się raczej dostosował do planu, bo podejrzewam, że jest to konstrukcja sprawdzona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Witam Ano sprawdzona . Ja też bym nie kombinował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Witam pana konstruktora dobrze zrobie 90mm wznios tak jak na planie. poza tematem mam jeszcze chrapke na inny model pana Andrzeja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 zadanie na dzisiaj, doklejam do polowek kadluba sklejke 0,6mm. moze wkleje laczniki platow ale to nie jest pewne bo polowka jest scisnieta na desce montarzowej. no ale gdyby cos to jutro beda wklejone, planuje tez wregi wyciac oraz dokleic do nich sklejke. oraz wyciac gore i dol kadluba. byc moze uda mi sie dzisiaj zrobic statecznik pionowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 wkleilem jeden lacznik, zaraz wkleje kolejny. doklejalem sklejke do bokow kadluba, ale po wyciagnieciu spod nacisku i polezeniu chwile element ten wygial sie na pol okraglo, co zrobic teraz? jak go naprostowac? nawilrzyc calosc i pod nacisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Jest taka opcja - edytuj.Za pomocą tej opcji można spokojnie coś dopisać do posta poprzedniego. Jak ktoś to ma przeczytać to i tak przeczyta jeśli jest tym zainteresowany. Masz już 3 posty pod sobą i trochę to w oczy kole, tym bardziej , że nie jesteś nowy na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 przepraszam, robie to z pospiechu... teraz bede wszystko edytowac juz Edit: wlasnie zrobilem zdjecie skrzydelka. potrzeba mu jeszcze kilka podklejen oraz ostatecznych szlifow. wyglada na troche pokrecone ale jest proste oto jak wyglada: EDIT: własnie zwarzylem skrzydlo. wazy 120g. to malo czy duzo jak na takie skrzydelko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 w woli wyjasnienia, pisze nowego posta aby troche ruszyc temat. Robie sobie powoli kadlub. zdjecia tego co zrobilem wrzuce zaraz. no wiec pytania: -jak umiescic tutaj jakies wyposazenie, bo nie widze zbytnio mozliwosci dania 4 acu aaa, -bowdeny dac na tym etapie?, -jak wkleic statecznik pionowy?, czy zrobic na niego rowek i w ten rowek go wkleic? Zdjęcia: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Na moje to spoooooooooro będzie trzeba zeszlifować (jeśli to cos da..), żeby wyjść "na prostą" :twisted: Kadłub wygląda na obszerny więc nie wiem czemu AAA nie maja się zmieścić..?? :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Marcin81, kadlub jest prosty tylko ja nie umiem tego ukazac na zdjeciach zbytnio. kadlub ma w najszerszym miejscu cos okolo 34mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jak tyle masz tam miejsca to wejdą Ci nawet AA :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 bo nie widze zbytnio mozliwosci dania 4 acu aaa, Witam Z ciekawości zmierzyłem oryginał . Aku odbiornika z 4 szt AAA spokojnie się zmieści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Dziekuje za rozwianie watpliwosci. mam pytanie jak mocowany jest ster kierunku? czy jest on wpuszczany do kadluna? mam tez dylemat czy robic ster wysokosci staly czy odkrecany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Witam Chodzi Ci zapewne o mocowanie statecznika pionowego. Jeśli masz sklejone "korytko" kadłuba , pokryj kadłub balsą w części ogonowej od góry na długości nieco większej niż krawędź natarcia statecznika pionowego (nie wiem czy jasno się wyraziłem). W balsie tej wytnij szczelinę i wpuść statecznik pionowy. Powinien być doklejony do dolnej powierzchni kadłuba wewnątrz. A statecznik poziomy...... cóż Twoja wola. Ja miałem rozbierany, ale model woziłem i tak z przykręconym statecznikiem poziomym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.