bigkris Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Witam, ostatnio dostalem od kolegi Daniela (Deem) model tego samolotu. wzmocnilem kadlub listewkami i wikolem, chce prosic o porade co zrobic z podwoziem, zostalo wyrwane i jest dziura. moj plan jest taki aby dopasowac 2 x 3mm sklejke i wkleic to na wikol (pattex). i pytanie do was. wzmacniac to wtedy od srodka jeszcze jakos? czy wytrzyma to ? Teraz zdjecia dziury: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deem Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Jednak zdecydowałeś się naprawić kadłub :wink: Zrób jak piszesz i ew. zalaminuj od środka. Kadłub jest na tyle słaby że jak nie puści w tym miejscu to przy feralnym lądowaniu puści w innym. Poprzednie podwozie było z blachy i przy każdym zaczepieniu "wychodziło" z modelu. Sugerował bym zastosować podwozie z drutu, pozwoli, przynajmniej częściowo, uniknąć moich "przygód" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 21 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 podwozie z drutu mam z innego modelu wiec chyba jednak go zastosuje w tym takze. w sumie jesli ten kadlub nie wytrzyma to zawsze mam drugi, a ten wybralem dlatego ze wyglada duzo ladniej niz moj no i po czesci ze pasuje do skrzydla. nie chcialem takze robic dziur w skrzydle pod sruby wiec dlatego zostawiam ten kadlub poki co. planuje zastosowanie w nim silnika os max 46 la Edit: bardzo bym prosil o zdjecia oryginalnego podwozia oraz mocowania go i widoku od srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Wczoraj wkleilem 2 x 3mm sklejke. w jednej jest zakladka tak ze opiera ona sie na kadlubie i jest do niego doklejona. :arrow: w dalszym ciagu prosze o zdjecia tego podwozia :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Prosiłeś o zdjęcia, więc kilka zrobiłem mojemu Excelowi. Mój natomiast ma podwozie duralowe i sądząc po wyrwanym obszarze z twojego kadłuba, chyba tam tez takie było. U mnie jest to kawałek sklejki (chyba 4), wzmocniona 2 klockami po bokach, i w to wkręcone 4 śruby. A oto kilka fotek mocowania mojego podwozia. Myśle że zawsze coś Ci pomoge :wink: Thanks to ImageShack for Free Image Hosting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 dziekuje bardzo Mike, masz plusa. w szkole poszukam odpowiedniego podwozia, a jesli nie znajde albo bedzie za drogie to wrzuce druciane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 dobra z duralowego podwoziia raczej nici poniewaz watpie abym wydal 40zl na takie podwozie EDIT: dzisiaj mam zamiar zrobic podwozie do reszty, z drutu, oraz zamocowac przednie kolko. mam problem z srubkami do loza poniewaz mi sie jedna zgubila i nie moge jej znalezc a w sklepie nie maja tego... Silnik juz mam, jest to ASP 46 od kolego robrafa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 model zlozony teraz zdjecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 No i jest elekancko :wink: Druciane zawsze będzie łatwiej naprostować po twarszym lądowaniu (czego nie życze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigkris Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 do podwozie mialo juz tyle prostowan ze nie policze ich. ale mialem je pod reka i takie dalem. lacznie dalem tam 4 x 3mm sklejki wiec jest 12 mm teraz. bedzie dorbze zalozylem tez wyzsze kolka no i model juz troche jest podniesiony. wyglada teraz bardziej terenowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.