northrop Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 Witam serdecznie, Skrzywiłem dzisiaj wał silnika elektrycznego który nie jest już produkowany od kilku lat. Czy moglibyście mi doradzić co najlepiej zrobić w takiej sytuacji?. Lepiej zrobić nowy wał, czy wyprostować ten. A jeżeli ta druga opcja to czy jest jakaś sprawdzona metoda na to, albo jaki fachowiec mógłby się tym ewentualnie zająć? Znalazłem podobny wał na hk, jednak nie znam jego wymiarów :https://hobbyking.com/en_us/durafly-t-28-trojan-v2-prop-shaft-and-spinner-nut.html Napisałem z zapytaniem do HK i niestety nie wiedzą, bo producent im nie podał wymiarów, więc napisałem do producenta i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 O ile dobrze widzę to wałek(gwintowany) wciskany jest w talerzyk. Jeśli nie będzie innego wyjścia to można wcisnąć inny prosty. Powiększyłem sobie zdjęcie i chyba jednak nie jest wciskany, jakby co, to mogę Ci wytoczyć nowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
northrop Opublikowano 3 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2018 O ile dobrze widzę to wałek(gwintowany) wciskany jest w talerzyk. Jeśli nie będzie innego wyjścia to można wcisnąć inny prosty. Powiększyłem sobie zdjęcie i chyba jednak nie jest wciskany, jakby co, to mogę Ci wytoczyć nowy. Napisałem do Pana wiadomość prywatną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi