PiotrekWLKP Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam!! Po małej przerwie w modelarstwie spowodowanej przez sport postanowiłem zakupić coś małego na hale :-) Oto mój nowy nabytek z allegro: Co mam to wsadzę... - odbiornik 5g Resztę chińskiego wyposażenia powinno zjawić się u mnie po niedzieli :-) w skład którego wejdzie: -silniczek 3f ważący 28g i oddający 340g ciągu w zamian :-) -akku li-pol 800mAh i jakieśtam serwka :-) Jeszcze dzisiaj postaram się coś poskładać i zamieszczę fotki :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 ot i wyposażenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 22 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Marcin dziękuję za focisz :-) mam nadzieję ,że w przyszłym tygodniu troll poleci Małe postępy :-) Wzmocnienia węglowe. Powinna być balsa... ale nie mam I troszkę klejenia Jutro c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ratuj się kto może !!!! Szkodniki pojawiły się na forum Moczysz tyłek po całej Europie ,a tego lata razem nie polataliśmy no i nie pojedliśmy(grila) Może chociaż zimą przed modelarnią polatamy. A w to ,to już nie wierzę "Wiek: 20 " :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 23 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 WITAM Instruktora !! Prawda pomoczyłem dupsko tu i tam ,ale mam nadzieję ,że uda nam się wspólnie polatać na początku listopada :-) na grilla już za późno ,ale latać się da :-) Do rzeczy. Jak na razie 9 na 10 osób na pierwszy rzut oka stwierdzają ,że jest to łódź podwodna :D (mieszkam w internacie) Jak będę miał czas to zrobię coś jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakuban Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Też kupiłem Trola, zapewne na tej samej aukcji co PiotrekWLKP. Wygląda super i jest naprawdę lekki -koło 75g bez wyposażenia :!: Mój będzie śmigał na 25 gramowym dzwonku o ciągu 500g. Zapowiada się pysznie Zdjęcia zamieszczę jak model będzie gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witaj, czym oklejasz model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Hej. Nie będę oklejał modelu z dwóch powodów. 1. Nie chce mi się 2. Nie potrzebna waga Dzisiaj może coś podłubię przy modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil6593 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 A wygląda tak bo na każdym zdjęciu inny kolor ma model. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 bo na każdym zdjęciu inny kolor ma model. U mnie na wszystkich zdjęciach jest żółty - lub jak to mówią kobiety ecri, czy jak to się pisze :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 ecri ,ekry też nie wiem jak się pisze ale właśnie koło tego się kręci dzisiaj poodcinałem lotki na skrzydłach i zrobiłem wcięcia w górnym płacie na mocowanie. Jutro z rana zapodam focisz :-) EDIT: a może dziś w rzeczywistości skrzydło jest prosto to tylko fotka krzywo strzelona. Jutro c.d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 26 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam :-) Model poskładany i gotowy do włożenia RC. Później zapodam focisz gotowego trolla. EDIT: No i fotki Wzmocnienia z pręcików węglowych 0,6mm :-) Wielki regulator i silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Co w końcu z tym kolorem ekri malowany jest ten depron ??? a jak tak to czym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Hejka, nie jest to depron lecz styrodur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Hejka, nie jest to depron lecz styrodur. A gdzie widzisz różnicę? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 27 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 różnicę widać Miałem styczność z oboma materiałami i moim zdaniem sytrodur jest wytrzymalszy. Miałem skrzydła do motoszybowca 1,2m ze styroduru bez wzmocnień i nic się z nimi nie działo nawet przy dość szybkim locie i rożnych wygłupach (nadwyżka mocy ). To jest moje zdanie i mogę się mylić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 27 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Depron jest bardziej giętki i lżejszy ,natomiast styrodur jest twardszy ,mniej giętki ,cięższy i kruchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 28 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 :D Smeiszna zabawka Fota z pokojowego lotu w internacie Nie bawiłem sie zbyt długo bo za późno. Jutro postaram sie zrobić jakieś dłuższe loty i nakręci sie jakiś film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin81 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Witam krajana ...wiesz może gdzie kupic w Kaliszu depron lub styrodur??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekWLKP Opublikowano 30 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Witam :-) w Kaliszu można Kupić depron ,ale tylko rowkowany... różne grubości i kolory : 3mm czarny i zielony 5mm czarny 6mm jasno zielony. Baiłego nigdzie nie znalazłem. Nomi, Obi, komfort a czy gdzies jeszcze to nie wiem Pozdrawiam. Wczoraj pogoda do :ass: więc nie polatałem... może dzisiaj ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.