Grzegorz POL Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Cześć wszystkim. Na początek chciałem powiedzieć że jest to mój pierwszy modelik odnośnie akrobatów RC. Mam Już duże doświadczenie w szybowcach takich jak:"Pelikan" oraz "Jastrząb" . Mam plany modelu FOAME II 3D "park flyer". Robię go właśnie. Chciałbym uzyskać porady i jakieś pomoce związane z tym oto modelikiem(ci którzy go już zrobili).Już niedługo relacja z budowy i może jakiś filmik. Pozdrawiam ------------- Grzegorz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Ok! Już wyciołem elementy kadłuba,skrzydła i statechniki. Na razie caość tylko złożyłem bo musiałem dopasować (kleju nie mam może dzisiaj przyjdzie). Dziwi mnie też to że przy kadłubie nie ma tej "poziomej" deski. chciałbym zapytać czy to rzeczywiście TAK MA BYC? To linki do zdjęć: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/de1d2d30456b42fe.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b884c2538ac28144.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dc922df612ce682.html Oczywiście lotki jeszcze czekają, może dzisiaj zrobie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 NIe znam planów ale bez jak to mówisz "poziomej deski" wydaje mi się że będzie za mięki. Może tak i ma być ale mnie to bardzo dziwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Wiesz Norbert. W kadłubie będzie jeszcze rurka węglowa, ale dlaczego tej "poziomej deski" nie ma to ja naprawde nie wiem. W Piątek kupiłem silnik w Mielcu w gammie-hobby nie wiem jaki typ bo to jest silnik, regulator i śmigło. Dzisiaj nic nie napisze bo nie ma mnie w domu, ale może w Niedziele opisze jakieś parametry tego silniczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 nawet z rurka węglową będzie miękki. krzywił się będzie na boki i do tego skręcał. jeśli to twój 1 taki model to nie ma problemu bo i tak nie podziczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 A co do planów to macie tutaj:http://pages.suddenlink.net/3d-wanna-b/images/foame%20II.pdf :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 W Piątek kupiłem silnik w Mielcu w gammie-hobby nie wiem jaki :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: Kupujesz silnik pierwszy z brzegu nie patrzac na jego parametry? No to ja przepraszam ale pierwszy raz słyszę o takiej praktyce. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Wiesz nie do konca. Ten silnik kupil moj tata a mnie tam nie bylo, więc nie oskarżaj mnie że biorę pierwszyz b rzegu bo tak nie jest. Tata zna parametry ale jest kierwocą tira i chwilowo go nie ma. :faja: Więc haupa wolna Yuaśś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norbert Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 więc nie oskarżaj mnie że biorę pierwszyz b rzegu bo tak nie jest więc przeczytaj swoj post i zobacz czy ktos moze z niego wywnioskować cokolwiek o Tacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 No dobrze no. Troche za mocnych słów użyłem. sorka :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2008 Witam. Po długiej przerwie z powodu braku łączności internetu załączam dane techniczne moego silnika i regulatora :rotfl: ;D Silnik:: Obroty / Volt : 980[KV] Średnica : 28 mm Wysokość całkowita : 40 mm Śr. wału : 3 mm Waga silnika : 35 g Pobór prądu : max. 15 A/60 sek. przy V Zasilanie : 2 - 3 Li-Pol Sugerowane śmigło : 8x4 APC Moc maksymalna : 103 W/60 sek. Regulator:: Wymiary : 22*18*6mm Waga : 8.5g Prąd operacyjny : Max 23A / Ciągły 10 min 18A BEC:5V1.5A 2LIPO/4-5mini servo,3LIPO/3-4mini servo Napięcie operacyjne : 6-12V Ilość ogniw: LIPO 3 NIMH/Nicd 5-12 Myślicie że to wystarczy??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Bardzo lekki ten regulator. Wydaje mi się że powinieneś jeszcze raz sprawdzić jego wagę bo zamiast 8 g powinien ważyć koło 18 g, jeśli faktycznie jest to regulator 18A. Na tym sprzęcie 3d nie polatasz ale do podstawowej akrobacji powinien być jak znalazł. Zależy jeszcze jaka będzie reszta wyposażenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Witam. Zastowałem 2 mikroserwa Haiteca HS-55 i jeszcze jedno na lotki też haiteca ale nie chce mi sie sprawdzać jakie . Pakiet lipolków Li-Po 7,4V, 800mAh 3 cele. Kręcić 3D może nie ale na śmigle stanie tak w 70% wychylenia drążka. Aha i śmigło TowerPro 8x4E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 A regulator faktycznie bardzo lekki :crazy: Zaskoczyło to mnie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRUUP Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Li-Po 7,4V, 800mAh 3 cele 7,4V to raczej dwie cele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 A jakiej firmy ten regulator? Chcę mu się przyjżeć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian-str Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Witam. Chyba to ten zestaw: http://www.gamahobby.com/x_C_I__P_5516514;5510001.html Pozdrawiam Damian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz POL Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Tak dokładnie to ten zestwaw tylko nie ten silnik i regulator. Bo w Mielcu na miejscu jest taki sam zestaw tylko że mocniejszy więc wziąłem mocniejszy. A co do regulatora to faktycznie nie 7,2V tylko więcej. W tym zestawie to jak mówiłem wszystko jest słabsze! :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzik4 Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 A co do regulatora to faktycznie nie 7,2V tylko więcej. :shock: no za nic nie kumam o co chodzi :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Tak dokładnie to ten zestwaw tylko nie ten silnik i regulator. :rotfl: To prawie jak z tymi samochodami co rozdawali w Moskwie na Placu Czerwonym, za darmo . Tylko potem się okazało, że nie samochody, a rowery, Nie w Moskwie, tylko w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym, tylko na Placu Rewolucji i nie rozdają, tylko kradną... Ale reszta się zgadza. :rotfl: Z taką "precyzją" to coś cienko widzę wykonanie tego modelu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.