wa1ker Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam Mam mały problemik posiadam regulator Brushless Pentium 10A z silnikiem bezszczotkowym również Brushless(kupiony jako komplet). Dziś podczas testów przed wyprawą na lotnisko okazało się że jest problem z silnikiem Do 3/4 obrotów motorek śmiga jak złoto niestety powyżej wyłącza mi się cała elektronika kompletna padaka i jedyne do pozwala przywrócić model do życia to odłączyć na chwilę pakiet Co to może być? Jakieś zabezpieczenie się włącza czy coś? Jak można to zweryfikować? Chyba sobie dziś nie polatam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Wygląda na niewydolność pakietu. Zobacz, czy na mniejszym śmigle będzie ten sam efekt. Czy na pewno nie da się ponownie włączyć bez odłączenia na chwilę pakietu? Jaki pakiet i jakie jest napięcie odcięcia regulatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Pakiet to LiPol 1500 7,4V - RAY nówka sztuka jeszcze nie latana. Do tej pory latałem z podobnym tylko że 1300mAh Fullriver i wszystko było ok. Przed chwila zrobiłem eksperyment i zwiększałem obroty bardzo pomalutku udało mi się wychylić drążek maksymalnie ale od 3/4 były stałe obroty i wcale się nie zwiększały Coś czuję że masz racje z tą niewydolnością pakietu . Na pewno nie da się ponownie włączyć kompletny trup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 czuję że masz racje z tą niewydolnością pakietu No nie bardzo. Gdyby problemem była niewydolność pakietu, po zdjęciu gazu i ponownym dodaniu, silnik startowałby ponownie. Zadam ponownie pytanie: czy z mniejszym śmigłem jest tak samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Na 99% regulator wykrywa rozładowany pakiet 3S, spróbuj przeprogramować regulator na 2S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Pytałem na początku: jakie jest napięcie odcięcia regulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa1ker Opublikowano 25 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Jak się nie umie czytać to się nie powinno chodzić do sklepów a już tym bardziej kupować w sieci Okazało się że po raz kolejny zawiódł człowiek nie maszyna :mrgreen: - jak bym doczytał że ten pakiet tylko jest do zasilania odbiornika to bym wiedział że nie wykrzesam z niego za dużo mocy do kręcenia silnikiem :rotfl: No cóż trzeba kupić kolejny pakiecik hmmm a może od razu 5? :twisted: Dzięki bardzo za szybkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.